header

מתכון לחזה ברווז מגולגל בטורטיה - בוריטו

למטבחים רבים בעולם יש מנת בשר ברווז ייחודית משלהם, ובסרטון הבא תראו שילוב מושלם של המטבח הספרדי והסיני, אשר יוצר מנה שמתאימה לכל מי שרוצה להתפנק ממנה בשרית ביתית שמשביעה את התיאבון ומספקת את בלוטות הטעם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
רכיבים לבוריטו:
אורז - 3 כוסות (מבושל, מ-1 כוס אורז לפני בישול מקבלים כ-3 כוסות מבושלות)
מלפפונים - 12 (חתוכים לרצועות, אפשר גם פחות, לפי הטעם האישי שלכם)
בצל ירוק - 6 (גבעולים, חתוכים לרבעים)
רוטב הויסין - לפי הטעם
חזה ברווז - 4 חצאים
שמן - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
שיני שום - 2 (קצוצות)
רוטב סויה - 1 כפית
סאקה - 1 כפית (יין אורז)
תערובת חמשת התבלינים - 1 כפית (מתכון בהמשך)
רכיבים לתערובת 5 תבלינים:
זרעי שומר - 4 כפות
קינמון - 2 כפות
פלפל סצ'ואן - 2 כפות
אניס - 2 כפות
אופן הכנת הבוריטו:
  1. ערבבו את חתיכות חזה הברווז עם כף שמן, מלח, שום, רוטב סויה, סאקה ותערובת חמשת התבלינים. השרו את הכל במרינדה למשך חצי שעה.
  2. שמנו מחבת יציקת ברזל בעזרת כף שמן וחממו אותה על אש בינונית. העבירו לתוכה את חתיכות חזה הברווז כשהחלק עם העור פונה למטה. בשלו עד שהעור משחים ונהיה פריך, כ-8-10 דקות לערך.
  3. הפכו את חתיכות חזה הברווז והמשיכו לטגן.
  4. העבירו את המחבת לתנור וצלו למשך 5 דקות נוספות. שימו עין על חתיכות חזה האווז ושימו לב שהעור לא נשרף.
  5. הוציאו את המחבת מהתנור ותנו לחתיכות חזה הברווז להתקרר במשך 5 דקות לפני שתחתכו אותן.
  6. כעת תכינו את הבוריטו: מרחו רוטב הויסין על הטורטייה, הניחו במרכזה אורז, חתיכות מחזה הברווז, מלפפון חתוך לרצועות ובצל ירוק. עטפו את הכל והגישו.
אופן הכנת התערובת 5 תבלינים:
  1. הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון או מכתש ועלי. וטיחנו דק
טיפ השף:
ניתן להמיר את חזה הברווז בחזה עוף/הודו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.