header

מתכון לשיפודי עוף יפניים - יקיטורי

את השיפודים הישראליים כולנו מכירים ואוהבים, אך לא רבים יודעים שגם המטבח היפני המפורסם מציע מתכון עם גרסה מיוחדת ומעניינת משלו לשיפודי עוף. יקיטורי הוא מאכל שכולל רצועות של עוף המוגשות על שיפודי במבוק ומתובלות במגוון הרטבים והתבלינים המפורסמים של המטבח היפני. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לשיפודי עוף יפניים - יקיטורי מקור תמונה: Ocdp
רכיבים למתכון ליקיטורי:
מירין - ½1 כוסות (ליקר אורז)
רוטב סויה - ¾ כוס
סוכר - 4 כפות
שן שום - 1 (קצוצה)
פרגית - 400 גרם (כרעי עוף חתוכים לקוביות בינוניות)
אופן הכנת המתכון ליקיטורי:
  1. הכניסו לתוך מחבת בינונית את המירין, רוטב הסויה, הסוכר והשום ובשלו על להבה בינונית עד להתאדות של כחצי מהתערובת. הסירו מהאש ואפשרו לרוטב להתקרר מעט לאחר הבישול.
  2. שפדו את חתיכות העוף על מקלות הבמבוק וצלו את השיפודים על הגריל או בתנור שחומם מראש ל-200° מעלות.
  3. כשבשר העוף מתחיל להשחים מרחו עליו את הרוטב משני צדיו והמשיכו לצלות אותו. חזרו על הפעולה 3 פעמים במהלך הצלייה בכל פעם שהרוטב נספג בבשר העוף.
  4. לאחר שהרוטב נגמר והעוף התרכך, הסירו את השיפודים מהגריל או הוציאו אותם מהתנור והגישו חם. בתיאבון! preperation מקור תמונה: Jeremy Keith
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: