maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשיפודי עוף יפניים - יקיטורי

את השיפודים הישראליים כולנו מכירים ואוהבים, אך לא רבים יודעים שגם המטבח היפני המפורסם מציע מתכון עם גרסה מיוחדת ומעניינת משלו לשיפודי עוף. יקיטורי הוא מאכל שכולל רצועות של עוף שמוגשות על שיפודי במבוק ומתובלות במגוון הרטבים והתבלינים המפורסמים של המטבח היפני. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לשיפודי עוף יפניים - יקיטורי מקור תמונה: Ocdp
רכיבים ליקיטורי:
מירין - ½1 כוסות (ליקר אורז)
רוטב סויה - ¾ כוס
סוכר - 4 כפות
שן שום - 1 (קצוצה)
פרגית - 400 גר' (כרעי עוף חתוכים לקוביות בינוניות)
אופן הכנת היקיטורי:
  1. לתוך מחבת בינונית, הכניסו את המירין, רוטב הסויה, הסוכר והשום ובשלו בחום בינוני עד להתאדות של כחצי מהרוטב. הסירו מהאש ואפשרו לרוטב להתקרר מעט לאחר הבישול.
  2. שפדו את חתיכות העוף על מקלות הבמבוק וצלו את השיפודים על הגריל או בתנור שחומם מראש ל-200° מעלות.
  3. כשבשר העוף מתחיל להשחים מרחו עליו את הרוטב משניו צדיו והמשיכו לצלות אותו. חזרו על הפעולה 3 פעמים במהלך הצלייה בכל פעם שהרוטב נספג בבשר העוף.
  4. לאחר שהרוטב נגמר והעוף התרכך, הסירו את השיפודים מהגריל או הוציאו אותם מהתנור והגישו חם. preperation מקור תמונה: Jeremy Keith
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר