maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים פשוטים שלא דורשים בישול או אפייה

אף על פי שאני נהנית לבשל מנות מזינות שהן בו בזמן מאוד טעימות, פעמים רבות הייתי שמחה להכין ולאכול ארוחה בריאה שלא תגזול ממני זמן או אנרגיה רבה. החדשות הטובות הן שאכן ניתן לעשות זאת בקלות ואף בהנאה, בעיקר לאור העובדה שמשפחתי העניקה לי שלל מחמאות על אותן מנות פשוטות. אתם מוזמנים לנסות בעצמכם את 6 המתכונים הנפלאים הבאים, שלא דורשים בישול או אפייה, ותוך מספר דקות יאפשרו לכם להגיש ארוחה משביעה. 
 

1. פאד תאי ירקות 

תוכלו להכין את מנת הפאד תאי האהובה, ולהפוך אותה להרבה יותר בריאה הודות למתכון הפשוט והנהדר הבא, שתשביע ותשמח את כל המשפחה.
מתכונים שלא דורשים בישול
 

רכיבים (5-4 מנות):

לאטריות ירקות:
  • 2 צנונים בינוניים קלופים
  • 4 גזרים בינוניים קלופים
  • 2 קישואים קטנים 
  • 220 גרם נבטים
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק 
  • 340 גרם טופו 
  • צרור עלי כוסברה קצוצים
  • 2 כפות שומשום
  • 4 פלחי לימון קטנים
לרוטב הבוטנים:
  • ½ כוס חמאת בוטנים או חמאת שקדים שתוכלו להכין בעצמכם
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 3 כפות מים לדילול
מתכונים שלא דורשים בישול
הוראות הכנה:

 לאטריות ירקות:

1. באמצעות קולפן החלו לקלוף את הצנון, הגזר והקישואים לרצועות דקות, והניחו אותם בקערה גדולה. לאחר מכן, הוסיפו לקערה נבטים, בצל, כוסברה ושומשום.

2. פרסו את הטופו לרוחבו, וצרו 2 פרוסות בעובי של 2.5 ס"מ. אם הטופו שרכשתם עבה יותר, צרו מספר פרוסות בהתאם לעובי הרצוי. לאחר מכן יש לחתוך את רצועות הטופו לקוביות קטנות. לבסוף, העבירו את קוביות הטופו לקערת הירקות. 

לרוטב הבוטנים:

3. הכניסו לקערה גדולה את כל רכיבי הרוטב: חמאת בוטנים, מיץ לימון, רוטב סויה, דבש, ג'ינג'ר מגורר ומים וערבבו היטב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. במידת הרצון תוכלו להוסיף כמות גדולה יותר מאחד המרכיבים, לפי טעמכם. 

4. כעת, צקו את רוטב הבוטנים או השקדים שהכנתם לתוך קערת הירקות הקלופים, ערבבו בעדינות את כל הרכיבים עד שיתמזגו היטב עם הרוטב, כשמומלץ לעשות זאת עם הידיים, והגישו. יש לציין שאם אתם לא מתכוונים לאכול את כל המנה, מומלץ לא לערבב את האטריות יחד עם הרוטב, ויש לאחסנם בנפרד במקרר. 

2. אבוקדו ממולא

בזמן שרובנו נוהגים למרוח את תכולת האבוקדו על צנים או לחמנייה, ודאי תשמחו לדעת שניתן גם למלא אותו במגוון רכיבים טעימים, שיעניקו לכם מנה טעימה ובריאה להפליא. 
 
מתכונים שלא דורשים בישול
 
רכיבים (4 מנות):
  • 2 אבוקדו מגולענים
  • ½ כוס עגבניות שרי חצויות לשניים
  • ½ כוס כדורי מוצרלה חצויים לשניים
  • כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפיות שמן זית כתית
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • בזיליקום לקישוט
מתכונים שלא דורשים בישול
הוראות הכנה:

1. חתכו את האבוקדו לקוביות קטנות, הוציאו אותן בעדינות באמצעות כפית והניחו בקערה גדולה. 

2. הוסיפו לקערה עגבניות שרי, כדורי מוצרלה, חומץ ושמן זית, תבלו בפלפל ומלח לפי הטעם וערבבו בעדינות עם ידיכם את כל הרכיבים עד שיתמזגו.

3. חלקו את התערובת בין 4 חצי האבוקדו, קשטו עם בזיליקום והגישו.

3. טורטיית קולרד וטונה

את המנה המהירה והמזינה הבאה תוכלו לנשנש כארוחת ביניים, או לחתום איתה את היום, מה שללא ספק יגרום לכם להנאה רבה. 
 
מתכונים שלא דורשים בישול
רכיבים (4 מנות):
  • 280 גרם טונה (מקופסאות שימורים)
  • אבוקדו מגולען 
  • 2 כפות חרדל
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 בצל ירוק חתול לקוביות
  • ¼ בצל סגול חתוך לקוביות
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח ים לפי הטעם
  • 4 עלי קולרד
מתכונים שלא דורשים בישול
הוראות הכנה:  

1. סננו את הטונה והניחו אותו בקערה גדולה. הוסיפו לקערה את האבוקדו והחרדל, מעכו היטב את האבוקדו וערבבו היטב את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. 

2. הוסיפו לקערה סלרי, פטרוזיליה, מיץ לימון, בצל ירוק, בצל סגול, מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב.

3. הניחו את עלי הקולרד על משטח שטוח, כשגב העלים מופנה כלפי מעלה, והסירו את החלק העליון של הגבעול, כפי שמתואר בתמונה. 

4. כעת, מלאו את העלים בתערובת הטונה, סגרו אותם בצורת מעטפה והגישו. 

4. פסטה גזר ברוטב קוקוס ושקדים

הפסטה הבאה לא רק בריאה ומזינה אלא גם כל כך טעימה, שככל הנראה היא תהפוך למנה האהובה ביותר על כל המשפחה. 
מתכונים שלא דורשים בישול

רכיבים (4 מנות):

לפסטת הגזר:
  • 6-5 כוסות רצועות גזר דקות 
לרוטב הקוקוס והשקדים:
  • ½ כוס חמאת שקדים +2 כפות נוספות
  • כף ממרח תמרים
  • כף חומץ תפוחים או מיץ ליים
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
  • כפית אבקת קארי
  • ½ כפית ג'ינג'ר מגורר
  • ¼ כפית פלפל קאיין טחון
  •  ¼ כוס קרם קוקוס מומס
  • ¼ כוס מים
  • מלח לפי הטעם
רכיבים נוספים:
  • כוס תרד קצוץ
  • ½ כוס פטריות מיובשות 
  • ¼ כוס נענע קצוצה
  • ¼ כוס כוסברה קצוצה
  • ¼ כוס עירית קצוצה
מתכונים שלא דורשים בישול
הוראות הכנה:

לרוטב הקוקוס והשקדים: 

1. הכניסו את כל רכיבי הרוטב לקערה גדולה; חמאת שקדים, ממרח תמרים, חומץ תפוחים או מיץ ליים, בצל ירוק, אבקת קארי, ג'ינג'ר, פלפל קאיין, קרם קוקוס, מים ומלח לפי הטעם, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. העבירו את הרוטב לתוך מיכל אטום ואחסנו אותו במקרר למשך 30 דקות לכל הפחות. 

לצלחת הפסטה:

3. הכניסו לקערה גדולה את רצועות הגזר, התרד, הפטריות, הנענע, הכוסברה והעירית וערבבו היטב.

4. צקו ½ כוס מהרוטב שהכנתם על פסטת הגזר והירקות וערבבו היטב. הניחו לפסטה להתמזג עם הרוטב במשך כ-5 דקות, והגישו. 

5. אטריות בוטנים עם ירקות

אם האמנתם שכדי להשיג אטריות מושלמות יש לעמוד ולבשל דקות ארוכות, אתם מוזמנים לנסות את המתכון הפשוט והנפלא הזה...
מתכונים שלא דורשים בישול
רכיבים (5-4 מנות):
  • ½2 כוסות אטריות אורז דקות
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס גזר פרוס גס
  • ½ כוס פלפל אדום פרוס דק
  • ½ כוס פרחי ברוקולי
  • ½ כוס עגבניות שרי
  • ⅓ כוס בוטנים
  • ½ כוס של ירקות שתבחרו כדוגמת: שעועית ירוקה, אספרגוס, בצל ירוק וכדומה.
  • תוכלו להוסיף כוס טופו חתוך לקוביות.
  • רוטב בוטנים (המתכון יופיע בהמשך) 
מתכונים שלא דורשים בישול
הוראות הכנה:

1. הכניסו את אטריות האורז אל קערה עמידה במיקרוגל, הוסיפו מים, והכניסו למיקרוגל עד שיתרככו, בין 2-1 דקות.

2. סננו את המים, והוסיפו לקערה גזר, פלפל אדום, ברוקולי, עגבניות שרי, בוטנים ואת הירקות שבחרתם להוסיף וטופו, והניחו בצד. 

3. הכינו את רוטב הבוטנים, לחצו כאן כדי לצפות במתכון.

4. צקו את רוטב הבוטנים מעל האטריות והירקות וערבבו היטב. יש להגיש את המנה מיד או להניח בכלי אטום במקרר, ולחמם במיקרוגל טרם ההגשה.

6. נודלס אבוקדו וסלמון מעושן 

הודות למתכון הבא תוכלו לפנק את משפחתכם ואת עצמכם במנה טעימה ופשוטה מאוד להכנה! 
מתכונים שלא דורשים בישול
רכיבים (2 מנות):
  • מלפפון 
  • אבוקדו 
  • מעט מיץ לימון 
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • ¼ בצל פרוס דק
  • 8 גרם סלמון מעושן פרוס לרצועות דקות
  • כף צלפים
  • ¼ כוס גבינת שמנת
מתכונים שלא דורשים בישול

הוראות הכנה:

1. הכניסו את תכולת האבוקדו לבלנדר וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן הוסיפו מעט מיץ לימון כדי למנוע ממנו להשחים. תבלו בפלפל ומלח לפי הטעם.

2. קלפו את המלפפון לרצועות דקות והניחו בתוך קערה. את ממרח האבוקדו צקו על רצועות המלפפון וערבבו היטב באמצעות ידיכם, כך שכל הרצועות ייספגו באבוקדו. 

3. חלקו את נודלס המלפפונים והאבוקדו ל-2 צלחות, הוסיפו גבינת שמנת על כל מנה, הניחו מעליה את רצועות הסלמון המעושן, את הבצל ולבסוף את הצלפים והגישו. 

 
מקור: טלי.ל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: