maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים פשוטים שלא דורשים בישול או אפייה

אף על פי שאני נהנית לבשל מנות מזינות שהן בו בזמן מאוד טעימות, פעמים רבות הייתי שמחה להכין ולאכול ארוחה בריאה שלא תגזול ממני זמן או אנרגיה רבה. החדשות הטובות הן שאכן ניתן לעשות זאת בקלות ואף בהנאה, בעיקר לאור העובדה שמשפחתי העניקה לי שלל מחמאות על אותן מנות פשוטות. אתם מוזמנים לנסות בעצמכם את 6 המתכונים הנפלאים הבאים, שלא דורשים בישול או אפייה, ותוך מספר דקות יאפשרו לכם להגיש ארוחה משביעה. 

מתכון לפאד תאי ירקות ברוטב חמאת בוטנים

 

תוכלו להכין את מנת הפאד תאי האהובה, ולהפוך אותה להרבה יותר בריאה הודות למתכון הפשוט והנהדר הבא, שתשביע ותשמח את כל המשפחה.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לאטריות ירקות:
צנונים - 2 (בינוניים, קלופים)
גזרים - 4 (בינוניים, קלופים)
קישואים - 2 (קטנים)
נבטים - 220 גר'
טופו - 340 גר'
כוסברה - צרור (עלים קצוצים)
שומשום - 2 כפות
לימון - 4 (פלחים קטנים)
בצלים ירוקים - 4 (קצוצים דק)
רכיבים לרוטב הבוטנים:
חמאת בוטנים - ½ כוס (או חמאת שקדים)
מיץ לימון - ¼ כוס
דבש - 2 כפות
ג'ינג'ר טרי - 2 כפות (מגורר)
מים - 3 כפות (לדילול)
רוטב סויה - 2 כפות
אופן הכנת האטריות ירקות:
  1. באמצעות קולפן החלו לקלוף את הצנון, הגזר והקישואים לרצועות דקות, והניחו אותם בקערה גדולה. לאחר מכן, הוסיפו לקערה נבטים, בצל, כוסברה ושומשום.
  2. פרסו את הטופו לרוחבו, וצרו 2 פרוסות בעובי של 2.5 ס"מ. אם הטופו שרכשתם עבה יותר, צרו מספר פרוסות בהתאם לעובי הרצוי. לאחר מכן יש לחתוך את רצועות הטופו לקוביות קטנות. לבסוף, העבירו את קוביות הטופו לקערת הירקות.
אופן הכנת הרוטב הבוטנים:
  1. הכניסו לקערה גדולה את כל רכיבי הרוטב: חמאת בוטנים, מיץ לימון, רוטב סויה, דבש, ג'ינג'ר מגורר ומים וערבבו היטב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. במידת הרצון תוכלו להוסיף כמות גדולה יותר מאחד המרכיבים, לפי טעמכם. preperation
  2. כעת, צקו את רוטב הבוטנים או השקדים שהכנתם לתוך קערת הירקות הקלופים, ערבבו בעדינות את כל הרכיבים עד שיתמזגו היטב עם הרוטב, כשמומלץ לעשות זאת עם הידיים, והגישו. יש לציין שאם אתם לא מתכוונים לאכול את כל המנה, מומלץ לא לערבב את האטריות יחד עם הרוטב, ויש לאחסנם בנפרד במקרר.

מתכון לאבוקדו ממולא בכדורי מוצרלה ועגבניות

בזמן שרובנו נוהגים למרוח את תכולת האבוקדו על צנים או לחמנייה, ודאי תשמחו לדעת שניתן גם למלא אותו במגוון רכיבים טעימים, שיעניקו לכם מנה טעימה ובריאה להפליא. 

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לאבוקדו הממולא:
אבוקדו - 2 (מגולענים)
עגבניות שרי - ½ כוס (חצויות לשניים)
כדורי מוצרלה - ½ כוס (חצויים לשניים)
חומץ בלסמי - 1 כפית
שמן זית - 2 כפיות (כתית)
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בזיליקום - לקישוט
אופן הכנת האבוקדו הממולא:
  1. חתכו את האבוקדו לקוביות קטנות, הוציאו אותן בעדינות באמצעות כפית והניחו בקערה גדולה. preperation
  2. הוסיפו לקערה עגבניות שרי, כדורי מוצרלה, חומץ ושמן זית, תבלו בפלפל ומלח לפי הטעם וערבבו בעדינות עם ידיכם את כל הרכיבים עד שיתמזגו.
  3. חלקו את התערובת בין 4 חצי האבוקדו, קשטו עם בזיליקום והגישו.

מתכון לטורטיית קולרד במילוי טונה וירקות

את המנה המהירה והמזינה הבאה תוכלו לנשנש כארוחת ביניים, או לחתום איתה את היום, מה שללא ספק יגרום לכם להנאה רבה. 

זמן הכנה: חסר
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לטורטיית קולרד וטונה:
טונה - 280 גר' (מקופסאות שימורים)
אבוקדו - 1 (מגולען)
חרדל - 2 כפות
סלרי - 4 (גבעולים חתוכים לקוביות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
מיץ לימון - 2 כפות
בצל ירוק - 2 (חתוך לקוביות)
בצל סגול - ¼ בצל (חתוך לקוביות)
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח ים - לפי הטעם
אופן הכנת הטורטיית קולרד וטונה:
  1. סננו את הטונה והניחו אותו בקערה גדולה. הוסיפו לקערה את האבוקדו והחרדל, מעכו היטב את האבוקדו וערבבו היטב את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הוסיפו לקערה סלרי, פטרוזיליה, מיץ לימון, בצל ירוק, בצל סגול, מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב.
  3. הניחו את עלי הקולרד על משטח שטוח, כשגב העלים מופנה כלפי מעלה, והסירו את החלק העליון של הגבעול, כפי שמתואר בתמונה. preperation
  4. כעת, מלאו את העלים בתערובת הטונה, סגרו אותם בצורת מעטפה והגישו.

מתכון לפסטה מגזר ברוטב קוקוס ושקדים

הפסטה הבאה לא רק בריאה ומזינה אלא גם כל כך טעימה, שככל הנראה היא תהפוך למנה האהובה ביותר על כל המשפחה. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפסטת גזר:
גזר - 5-6 כוסות (רצועות דקות)
תרד - 1 כוס (קצוץ)
פטריות - ½ כוס (מיובשות)
נענע - ¼ כוס (קצוצה)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
רכיבים לרוטב קוקוס והשקדים:
חמאת שקדים - ½ כוס + 2 כפות נוספות
חומץ תפוחים - 1 כף (ניתן להמיר למיץ ליים)
בצל ירוק - 3 כפות (קצוץ)
אבקת קארי - 1 כפית
ג'ינג'ר - ½ כפית (מגורר)
פלפל קאיין - ¼ כפית (טחון)
קרם קוקוס - ¼ כוס (מומס)
מים - ¼ כוס
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הפסטת גזר:
  1. הכניסו לקערה גדולה את רצועות הגזר, התרד, הפטריות, הנענע, הכוסברה והעירית וערבבו היטב. preperation
  2. צקו ½ כוס מהרוטב שהכנתם על פסטת הגזר והירקות וערבבו היטב. הניחו לפסטה להתמזג עם הרוטב במשך כ-5 דקות, והגישו.
אופן הכנת הרוטב קוקוס והשקדים:
  1. הכניסו את כל רכיבי הרוטב לקערה גדולה; חמאת שקדים, ממרח תמרים, חומץ תפוחים או מיץ ליים, בצל ירוק, אבקת קארי, ג'ינג'ר, פלפל קאיין, קרם קוקוס, מים ומלח לפי הטעם, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מתכון פשוט וקל להכנת אטריות אורז וירקות ברוטב בוטנים

אם האמנתם שכדי להשיג אטריות מושלמות יש לעמוד ולבשל דקות ארוכות, אתם מוזמנים לנסות את המתכון הפשוט והנפלא הזה...

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב בוטנים:
חמאת בוטנים - ½ כוס
מיץ לימון - ¼ כוס
רוטב סויה - 2 כפות
דבש - 2 כפות
ג'ינג'ר טרי - 2 כפות (מגורר)
מים - 3 כפות (לדילול)
רכיבים לאטריות:
אטריות אורז - ½2 כוסות (דקות)
מים - ¼ כוס
גזר - ½ כוס (פרוס גס)
פלפל אדום - ½ כוס (פרוס דק)
עגבניות שרי - ½ כוס
בוטנים - ⅓ כוס
ירקות שתבחרו - ½ כוס (שעועית ירוקה, אספרגוס, בצל ירוק וכדומה)
טופו חתוך לקוביות - 1 כוס (לא חובה)
רוטב בוטנים - לפי הטעם (חתוך לקוביות)
אופן הכנת הרוטב בוטנים:
  1. הכניסו לקערה גדולה את כל רכיבי הרוטב: חמאת בוטנים, מיץ לימון, רוטב סויה, דבש, ג'ינג'ר מגורר ומים וערבבו היטב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. במידת הרצון תוכלו להוסיף כמות גדולה יותר מאחד המרכיבים, לפי טעמכם.
אופן הכנת האטריות:
  1. הכניסו את אטריות האורז אל קערה עמידה במיקרוגל, הוסיפו מים, והכניסו למיקרוגל עד שיתרככו, בין 1-2 דקות.
  2. סננו את המים, והוסיפו לקערה גזר, פלפל אדום, ברוקולי, עגבניות שרי, בוטנים ואת הירקות שבחרתם להוסיף וטופו, והניחו בצד. preperation
  3. הכינו את רוטב הבוטנים.
  4. צקו את רוטב הבוטנים מעל האטריות והירקות וערבבו היטב. יש להגיש את המנה מיד או להניח בכלי אטום במקרר, ולחמם במיקרוגל טרם ההגשה.

מתכון לנודלס אבוקדו וסלמון מעושן

הודות למתכון הבא תוכלו לפנק את משפחתכם ואת עצמכם במנה טעימה ופשוטה מאוד להכנה! 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לנודלס אבוקדו:
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצל - ¼ בצל (פרוס דק)
סלמון מעושן - 8 גר' (פרוס לרצועות דקות)
צלפים - 1 כף
גבינת שמנת - ¼ כוס
אופן הכנת הנודלס אבוקדו:
  1. הכניסו את תכולת האבוקדו לבלנדר וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן הוסיפו מעט מיץ לימון כדי למנוע ממנו להשחים. תבלו בפלפל ומלח לפי הטעם.
  2. קלפו את המלפפון לרצועות דקות והניחו בתוך קערה. את ממרח האבוקדו צקו על רצועות המלפפון וערבבו היטב באמצעות ידיכם, כך שכל הרצועות ייספגו באבוקדו. preperation
  3. חלקו את נודלס המלפפונים והאבוקדו ל-2 צלחות, הוסיפו גבינת שמנת על כל מנה, הניחו מעליה את רצועות הסלמון המעושן, את הבצל ולבסוף את הצלפים והגישו.
מקור: טלי.ל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: