header

מתכון לפולנטה עם פטריות מוקרמות

פולנטה היא מנה נהדרת שרבים אוהבים, והמתכון הבא מאפשר לכם ליהנות ממנה כמנה צמחונית עיקרית ומעוררת תיאבון, כמו גם כתוספת לכל מנה אחרת שתרצו להגיש לשולחן. האורחים יבקשו תוספת ואתם תיהנו משלל מחמאות!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לפולנטה עם פטריות מוקרמות מקור תמונה: loveandlemons
רכיבים לפולנטה:
קמח תירס - 1 כוס
מים - 3 כוסות
שן שום - 1 (כתושה)
שמן זית - 1 כף
חמאה - 1 כף
מלח - לפי הטעם
גבינה מגוררת - ¼ כוס (מהסוג האהוב עליכם)
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לפטריות:
שמן זית - 1 כף
בצל שאלוט - 1 (קצוץ)
פטריות - 3 כוסות (מהסוג האהוב עליכם, קצוצות דק)
גרגרי חומוס - ½ כוס (מבושלים)
רוטב סויה - ½ כף
חומץ שרי - 2 כפות
טרגון טרי - ¼ כוס (קצוץ)
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
מלח - לתיבול
פלפל שחור - לתיבול
אופן הכנת הפולנטה:
  1. מוסיפים לסיר הריק 3 כוסות מים וקמצוץ מלח, ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה את קמח התירס, תוך כדי בחישה מהירה. המשיכו לערבב עד לקבלת תערובת במרקם חלק ולא גושי. preperation מקור תמונה: Edsel Little
  2. ממשיכים לבשל את הפולנטה במשך 20-30 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את השום, שמן זית, חמאה, גבינה מגוררת וקמצוץ מלח ופלפל שחור
אופן הכנת הפטריות:
  1. מבשלים את הפטריות בסיר על חום גבוה יחד עם שמן זית, ומוסיפים את בצל השאלוט וקמצוץ מלח. לאחר מספר דקות של בישול מוסיפים גם את גרגרי החומוס ורוטב הסויה. ממשיכים לבשל עד לקבלת גוון זהוב, בין 8 ל-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.
  2. מוסיפים את חומץ השרי, מערבבים ומאפשרים לרכיבים להתבשל במשך כדקה.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים טרגון ועירית, מערבבים ומעבירים לצלחת.
מקור: מתן.ח
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.