maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים למנות האורז הידועות של 6 עדות שונות

 כולנו משתמשים באורז בבישולים שלנו, ועובדה זו כבר מכניסה אותנו לקבוצה שכוללת יותר ממחצית מאוכלוסיית העולם שנהנית מהמאכל האהוב הזה על בסיס יומי. את האורז עצמו ניתן לגדל כמעט בכל מקום בעולם ובשל פשטותו אנשים רבים עשויים לחשוב כי הוא משעמם, אך למעשה כל אותם אנשים פשוט לא מכירים את מנות הדגל של העדות השונות, אשר משתמשות באורז כמרכיב מרכזי. אם יש לכם אורז בארון המטבח שכבר נמאס לכם מלהכין באותה הדרך הפשוטה והמשעממת, נסו את אחד מ-6 המתכונים הבאים שמגיעים ממיטב הבשלנים שברשת. אין ספק שזו אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מתרבות של עדה אחרת בתוך הבית הקטן והחם שלנו.
מתכון לאורז עירקי של אלונה אייזנברג - קיצ'רי

הקיצ'רי היא מנת אורז נפלאה שמשלבת עדשים אדומות וכמויות אדירות של שום ותבלינים, אשר הופכים אותה לטעימה במיוחד. היא מגיע אלינו מהמטבח העירקי, שבו נוהגים להכין אותו בימי חמישי, וניתן להרגיש בבירור את השפעות המטבח ההודי בטעמם של התבלינים. רצוי ואף מומלץ לאכול את הקיצ'רי יחד עם יוגורט שנוגד את התיבול החזק, והמהדרין מוסיפים גם ביצת עין מעל הכל.

למתכונים נוספים מהבלוג "בלונים"

מתכון לאורז עירקי של אלונה אייזנברג - קיצ'רי מקור תמונה: baloonim
רכיבים לקיצ'רי :
אורז - 1 כוס
שמן - 3 כפות (במקור משתמשים בחמאה)
כמון - 2 כפיות
פפריקה חריפה - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שום - 1 (ראש, קלוף וכתוש)
מים - 3 כוסות
 
מתכון לבחש בוכרי של ויקה גורשטיין – בביוב

מנת הבחש, שרבים מכירים כ"אורז ירוק", מקבלת את צבעה מעשבי התיבול שבה, וזהו אחד המאכלים האהובים ביותר בעדה הבוכרית. בדרך כלל מכינים את המנה הזו באירועים גדולים, לכן הכמויות במתכון גם הן גדולות יחסית, אך ויקה דואגת לציין שאין מה לדאוג כלל, משום שאחרי שתגישו את המנה לא יישאר ממנה דבר. את המתכון ניתן לחלק ל-2 חלקים אם אתם רוצים לפצל את זמן העבודה.

למתכונים נוספים מהבלוג "טעימאוד"

מתכון לבחש בוכרי של ויקה גורשטיין – בביוב מקור תמונה: taimeod
רכיבים לבחש:
הודו אדום - 1 קג' (או בשר בקר או קורקבני עוף או כבש או תערובת של כל הבשרים הנ"ל.)
אורז - 3 כוסות (עגול לריזוטו או סושי)
כוסברה - 4 (צרורות)
פטרוזיליה - 2 (צרורות)
בצל ירוק - 1 (חבילה)
שמן קנולה - 1 כוס (או ½ כוס שומן כבש ו-½ כוס שמן קנולה)
מלח - לפי הטעם
מים - לפי הצורך
מתכון למג'דרה סורית מהאתר "טעימאוד"

את מנת המג'דרה כולנו מכירים – אורז עם עדשים ובצל מטוגן. זוהי מנה שקל מאוד להכין וניתן למצוא אותה בעדות רבות, אך היא מגיעה במקור מיהודי סוריה ומצרים, שם נהגו לאכול אותה פעמיים בשבוע – ביום חמישי כשהיא חמה וביום ראשון בצהריים כשהיא קרה. לחצו כאן  למתכוני אורז נוספים מעדות שונות.

למתכונים נוספים מהאתר ''טעימאוד''

מתכון למג'דרה סורית מהאתר "טעימאוד" מקור תמונה: taimeod
רכיבים למג'דרה:
אורז - 3 כוסות
עדשים ירוקות - 1 כוס (קפואות ומבושלות)
מלח - לפי הטעם
כורכום - 1 כף
מים רותחים - 5 כוסות
שמן קנולה - לטיגון הבצל והאורז
 
מתכון לטנזיה מרוקאית של יפה

את המנה המרוקאית המוכרת הזאת אולי ראיתם כבר בעבר, גם אם אינכם קשורים לעדה זו, שכן היא מוכרת מאוד. במנה משלבים פירות יבשים ואגוזים, והמרוקאים נוהגים לאכול אותה בראש השנה ובט"ו בשבט. להגשת המנה מומלץ להעביר את האורז לקערית עמוקה ולהפוך אותה על מגש מנחושת, בדיוק כפי שנהוג בעדה המרוקאית.

למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

מתכון לטנזיה מרוקאית של יפה מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לאורז:
אורז - 2 כוסות
מים - 4 כוסות
פלפל לבן - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
שמן - 1 כף
רכיבים לטנזיה:
משמש יבש - 200 גר'
שזיפים מיובשים - 200 גר' (מגולענים)
צימוקים - 100 גר'
שקדים - 100 גר' (מולבנים, קלויים)
אגוזי מלך - 100 גר' (קלויים במחבת יבשה)
שמן - 1 כף
מיץ לימון - 2 כפות
סוכר - 1 כוס
מים - ¾ כוסות
מתכון למנסף דרוזי טבעוני של אבי ז'אן

המנסף הוא מנה עיקרית שמסמלת את המטבח הדרוזי והירדני. בדרך כלל המנה מכילה בשר כבש שמבושל ברוטב ג'מיד, אך המתכון הבא הוא טבעוני לחלוטין ומומלץ גם עבור כל מי שאינו אוהב את הטעם החזק של בשר הכבש.

למתכונים נוספים מהבלוג "אומנות בטבעונות"

מתכון למנסף דרוזי טבעוני של אבי ז'אן מקור תמונה: veganart
רכיבים למנסף הטבעוני:
אורז - 1 כוס
גזר - ¼ (מגורד)
פתיתי סויה - 2 כוסות (בטעם בקר)
בצל - 1 (חתוך לטבעות)
שקדים - חופן (מולבנים)
קינמון - 1 כפית
הל - ½ כפית
חוויאג' למרק - 2 כפיות
פלפל אנגלי - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
שמן - 6 כפות
מתכון לספאנקוריזו יווני של אורי שביט

את הספאנקוריזו אנו מכירים מהמטבח היווני-בלקני, ושמו בתרגום חופשי לעברית הוא "תרד עם אורז". המרקם שלו הוא כמו של ריזוטו, אולם דרך ההכנה שלו היא פשוטה הרבה יותר. בדרך כלל משתמשים במתכון בתרד טורקי, אולם במתכון הזה תוכלו להשתמש בכל עלה ירוק שתבחרו, וגם אורז הארבוריו של הריזוטו מוחלף באורז עגול מלא – מומלץ מאוד במתכון שכזה. תוכלו להוסיף למנה מעט פריכות עם פירורי לחם מתובלים, שדרוג אישי של יוצרת המתכון.

מתכון לספאנקוריזו יווני של אורי שביט מקור תמונה: vegansontop
רכיבים לאורז היווני:
אורז - 2 כוסות (עגול מלא)
עלי תרד - 400 גר' (או צרור תרד טורקי, שטופים היטב )
קייל - צרור קטן (קצוץ דק)
מנגולד - צרור קטן (או בוק צ'וי (כרוב סיני) קצוץ דק)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים עם העלים)
כרישה - 1 (או בצל לבן, פרוס דק)
שיני שום - 4 (פרוסות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
טופו - 200 גר' (מגורד, במידת הרצון)
מים - 2 כוסות (רותחים)
סוכר חום - ½ כפית (בהיר)
מלח אטלנטי - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס טרי)
שמן זית - מעט
רכיבים לקישוטים להגשה:
פירורי לחם - 1 כוס (מלא)
טימין - חופן (טרי)
שמן זית - 3 כפות
מלח אטלנטי - לפי הטעם
נענע - חופן (קצוצה)
גרידת לימון - מ-1 לימון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: