maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף צלוי ברוטב רימונים ותמרינדי

המטבח הגיאורגי הנפיק לנו מנות נפלאות רבות, כמו המתכון לפניכם ברוטב תמרינדי חמצמץ שאתם חייבים לנסות. לראש השנה או לכל ארוחה חגיגית, המנה הזו תהפוך את השולחן שלהם לצבעוני, טעים ותעלה חיוך על פני כל הסועדים. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לעוף צלוי ברוטב רימונים ותמרינדי מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים לעוף:
בצלים - 2 (בינוניים, חתוכים לקוביות)
בצלים - 2 (אדומים בינוניים, חתוכים לקוביות)
כוסברה - 1 כוס (טרייה קצוצה)
שיני שום - 5 (כתושות)
פפריקה מתוקה - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
פפריקה חריפה - ½ כפית
תמרינדי - ½1 כפות (מהולות ב-½1 כפות מים)
רכז רימונים - ¼ כוס (מדוללת עם ¼ כוס מים או ½ כוס מיץ רימונים)
רכז עגבניות - 1 כפות
מלח - ½ כפית
ירכיים עוף - 5 (ללא עור)
שוקיים עוף - 5 (ללא עור)
זרעי רימון - מ-1 רימון (לקישוט)
אופן הכנת העוף:
  1. הכניסו לסיר גדול את הבצל, הכוסברה, השום והתבלינים וערבבו היטב.
  2. הוסיפו לסיר את התמרינדי המדולל, את המלח, תרכיז הרימונים המדולל במים/מיץ רימונים ואת רוטב העגבניות וערבבו שוב.
  3. הכניסו לסיר את השוקיים והירכיים וערבבו כך שהרוטב יעטוף את כל חלקי העוף.
  4. כסו את הסיר ובשלו על אש בינונית במשך 10 דקות, הנמיכו לחום נמוך ובשלו במשך שעה נוספת.
  5. כעבור שעה הסירו את המכסה, טעמו והוסיפו תבלינים לפי טעמכם האישי, והמשיכו לבשל עוד כ-20 דקות.
  6. העבירו את העוף לכלי הגשה וצקו מעליו את הרוטב. קשטו עם מעט כוסברה קצוצה וגרגירי רימון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: