maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למאפה פריך של תפוחים ואגוזי פקאן

תפוחים ירוקים הם רכיב נפלא בקינוחים, שכן החמיצות שלהם נעלמת במהלך האפייה והם הופכים למתוקים, רכים וטעימים בצורה בלתי רגילה. שילוב עם אגוזים, כמו פקאן, משדרג כל מתכון, וזה שלפניכם הוא רעיון מעולה לקינוח סתווי פשוט ונימוח להפליא.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למאפה פריך של תפוחים ואגוזי פקאן מקור תמונה: Denizen.info
רכיבים למאפה תפוחים ופקאן:
קמח - ¼ כוס + 2 כפות
סוכר חום בהיר - ¼ כוס + 2 כפות (דמררה)
סוכר לבן - ½ כוס + 2 כפות
חמאה - 6 כפות (לא מלוחה וקרה מאוד, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ)
אגוזי פקאן - 1 כוס (קצוצים)
שיבולת שועל - ½ כוס
תפוחים ירוקים - 5 (קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות)
מלח - קמצוץ
אופן הכנת המאפה תפוחים ופקאן:
  1. חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית עגולה בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  2. הכניסו למעבד מזון את הקמח עם הסוכר החום, ¼ כוס סוכר לבן ומלח והפעילו לפרקים ליצירת פירורים.
  3. הוסיפו למעבד המזון חמאה והפעילו עד לקבלת בצק מתפורר. preperation מקור תמונה: michelle@TNS
  4. העבירו את הבצק ממעבד המזון לקערה גדולה והוסיפו לו שיבולת שועל ופקאן.
  5. הכניסו את התפוחים לקערה בינונית, פזרו עליהם את הסוכר הלבן שנותר וערבבו עד שהם יהיו מצופים מכל הצדדים.
  6. פזרו את התפוחים על תבנית האפייה, הוסיפו עליהם את הבצק ושטחו אותו על כל שטח התבנית.
  7. הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות, או עד שהתפוחים רכים (ניתן לבדוק בעזרת מזלג).
  8. הוציאו מהתנור, צננו מעט והגישו בעזרת כף.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר