maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לצלי בקר ברוטב יין

בעזרת המתכון הטעים הזה לצלי בקר מהביל, תוכלו להכין מאכל מושלם לימים הקרירים שמגיעים אלינו. צוותו לו חתיכות של לחם קלוי ותיהנו מארוחה מזינה וטעימה לעונה הסתיו.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קשה
מתכון לצלי בקר ברוטב יין מקור תמונה: PROgirlguyed
רכיבים לצלי בקר:
בשר לצלי - 1 קג' (ללא עצמות, כתף למשל)
יין אדום - 750 מ''ל
ציר בקר - 300 מ"ל (ניתן להשתמש גם ב-½1 כפיות של אבקת מרק מהולים בכוס וחצי של מים חמים)
שמן צמחי - 4 כפות
רסק עגבניות - ¼ כוס
שיני שום - 3 (קצוצות)
בצל גדול - 1 (חתוך לפרוסות דקות)
גזרים בינוניים - 4 (קלופים, חתוכים לאורכם וחצויים לרוחבם)
תפוחי אדמה בינוניים - 4 (קלופים וחתוכים גס)
פטריות - 2 כוסות (חתוכות גס)
סלרי - 2 (גבעולים חתוכים לחתיכות בגודל 2 ס"מ)
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה קצוצה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הצלי בקר:
  1. הסירו את השומן מהבשר, מזגו את היין לשקית אטומה או קופסה שטוחה והשרו את הבשר ביין למשך 8 שעות לפחות. הפכו אותו לעתים. preperation
  2. נקזו את הבשר מנוזלי היין ושמרו אותם בצד. ייבשו את הבשר היטב וצרבו אותו מכל צדיו על מחבת כבדה שמתאימה לתנור.
  3. בסיר בינוני, הביאו את היין לרתיחה והנמיכו את האש. בשלו ללא מכסה במשך 15-20 דקות, או עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות ההתחלתית שלו.
  4. הוסיפו לסיר ציר/מרק, רסק עגבניות, חרדל, שום ועלי דפנה הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו לאש נמוכה – בינונית ובשלו במשך 5 דקות נוספות ללא מכסה.
  5. צקו את תערובת היין על הבשר שנמצא במחבת והוסיפו את הבצל.
  6. כסו את הבשר והכניסו את המחבת לתנור שחומם ל-170 מעלות למשך שעתיים.
  7. הוציאו את המחבת והוסיפו את יתר הרכיבים. הכניסו לתנור לשעה נוספת.
  8. הוציאו את הבשר מהתנור כשהוא רך לגמרי והעבירו אותו יחד עם התוספות לצלחת הגשה. כסו בנייר אלומיניום כדי לשמור על העסיסיות של הבשר.
  9. הסירו מהמחבת את שיירי השומן, הניחו אותו על אש בינונית וצמצמו את הנוזלים עד שהרוטב מתעבה (כ-15 דקות).
  10. חתכו את הבשר לחתיכות בעובי הרצוי, מזגו עליהן את רוטב היין והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר