maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפיצה כרוב סבוי וארטישוק ירושלמי

תודו שלא חשבתם על השורש הנימוח והאגוזי בתור תוספת. בפיצה הזאת הוא מקבל מקום של כבוד גם בתור הרוטב עצמו לפיצה, כשמעל עוטפות אותו הגבינות המשובחות פוקרינו ואמנטל.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיצה כרוב סבוי וארטישוק ירושלמי
רכיבים לפיצה:
לימון - ½
חלב - ½1 כוסות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - מעט
בצל - 1 (גדול, פרוס דק)
כרוב סבוי - ½ קג' (קצוץ דק)
גבינת אמנטל - ½ כוס (מגורדת)
גבינת פקורינו - 3 כפות (מגורדת)
טימין - 1 כף (עלים קצוצים)
אופן הכנת הפיצה:
  1. חממו את התנור מראש לחום של 250° מעלות.
  2. מלאו קערה גדולה במים, סחטו לתוכה את שני חצאי הלימון ולבסוף הכניסו גם אותם לתוך הקערה.
  3. קלפו את הארטישוק ושימו אותם בקערה. הוציאו אותם בחזרה, חתכו אותם לפרוסות לא עבות מדי והחזירו אותם למי הלימון (המים הללו ימנעו מהם להשחים).
  4. הוציאו חצי מכמות פרוסות הארטישוק, ייבשו אותן והעבירו למחבת, כסו בחלב והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את עוצמת האש לבינונית ובשלו ברתיחה עדינה עוד כ-15 דקות.
  5. בעזרת כף מחוררת העבירו את פרוסות הארטישוק לתוך בלנדר, שפכו לתוכו עוד ½ כוס חלב ורסקו עד שתתקבל מחית.
  6. החזירו את מחית הארטישוק אל המחבת, והמשיכו לבשל על חום בינוני – גבוה תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. תבלו במלח ופלפל.
  7. בסיר עמוק חממו 2 כפות שמן זית וטגנו את הבצל על אש נמוכה עד שיתרכך, למשך כ-7 דקות. הוסיפו לסיר את הכרוב, ערבבו מדי פעם והמשיכו לבשל עוד 12 דקות. תבלו במלח ופלפל
  8. הוציאו את החצי הנותר של פרוסות הארטישוק, ייבשו אותן, וטגנו אותן ב-2 כפות שמן זית נוספות על אש בינונית למשך 6 דקות, עד שיהפכו לפריכות.
  9. רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות וצרו שני עיגולי פיצה לא עבים מדי.
  10. מרחו על כל אחד מהם מחצית ממחית הארטישוק, פזרו מעל שניהם מחצית מתערובת הכרוב, פזרו מעל מחצית מפרוסות הארטישוק המטוגנות ולבסוף שימו מעל כל אחת מהפיצות מחצית מגבינת האמנטל.
  11. הכניסו לתנור ואפו כ-5 עד 10 דקות, או עד אשר הפיצות יזהיבו והגבינה תימס.
  12. הוציאו מהתנור, פזרו על כל אחת מהן מחצית מגבינת הפקורינו ועלי הטימין והגישו. preperation
מקור: רונה אורן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: