header

מתכון לפיצה צמחונית מבסיס פטריית פורטבלו

מתכון לפיצה מפטריית פורטבלו שתגרום לכם לחוויה טעימה ומרעננת. בנוסף לטעם המעולה, ישנם גם יתרונות בריאותיים, פטריות הפורטבלו עשירות בויטמין D, המסייע לספיגת הסידן בגוף ולחיזוק העצמות. 

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיצה צמחונית מבסיס פטריית פורטבלו
רכיבים לפיצה פורטבלו:
פטריות פורטבלו - 2 (גדולות)
שמן זית - 2 כפות
מוצרלה - 1 כוס (מגורדת)
שן שום - 1 (כתושה)
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
רוטב פיצה - לפי הצורך (לכיסוי הבצק)
גבינה צהובה - 1 כוס (מגורדת - ניתן להוסיף או להפחית לפי טעמכם)
אופן הכנת הפיצה פורטבלו:
  1. חממו מראש את התנור ל-220° מעלות.
  2. נתקו את הפטריות מרגליהן.
  3. משחו כל פטריה בשמן זית.
  4. פזרו מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. צלו בתנור למשך 15-20 דקות, תלוי בגודל הפטריה.
  6. הוציאו מהתנור, קררו בחוץ ולמשך 5-8 דקות, נקזו מהפטריה את הנוזלים שהצטברו בה.
  7. מרחו ½ שן שום על כל פטריה, והוסיפו את רוטב הפיצה והגבינה.
  8. הכניסו את הפיצה לתנור, אך שימו לב: אין לאפות יותר מדי - הפטריה אמורה להיות בשרנית אך לא יבשה.
מקור: רונית פיינברג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.