header

מתכון למוזלי מיוגורט יווני ופירות

ארוחת הבוקר הזאת נראית ממש כמו מנת קינוח במסעדה יוקרתית, וזה לא הכל! המרקם העדין של היוגורט בשילוב תכולת הוויטמינים הרבים המצויים בפירות ובאגוזי המלך, יוצרים מנה בריאה וטעימה במיוחד. כמו כן, זרעי הפשתן נחשבים למזון-על מעולה ששומר על המעי מפני חדירה של גורמי מחלות שונים, והם גם עשירים בסיבים וחלבונים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למוזלי מיוגורט יווני ופירות
רכיבים למוזלי:
יוגורט יווני - ¾ כוס (לבן ללא שומן)
שזיפים - ¾ כוס
נקטרינות - ¾ כוס
אפרסקים - ½ כוס
פצפוצי אורז - ¾ כוס
אגוזי מלך - 1 כף (קצוצים)
שקדים - 1 כף (קלויים וקצוצים)
דבש - 1 כף (או סירופ מייפל)
אופן הכנת המוזלי:
  1. הניחו בצנצנת שכבות המורכבת מחצי מכמות היוגורט, הפירות, הדגנים, האגוזים, הסירופ או הדבש וזרעי הפשתן.
  2. צרו שכבות נוספות עם המחצית הנותרת של המצרכים והוסיפו מעל השכבה האחרונה את הסירופ.
  3. הכניסו למקרר למספר שעות טרם האכילה.
טיפ השף:
את המוזלי יוגורט הזה ניתן להכין בערב שלפני ארוחת הבוקר המיועדת. ניתן אף להכין כמה מנות להמשך השבוע.
מקור: נירה בן שושן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: