maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפיצה שכבות עבה במיוחד

פיצה זה אחד המאכלים הכי אהובים שקיימים במטבח האיטלקי. בצק השמרים החם עם הרוטב האדום ומגוון הגבינות המותכות, יוצרים שילוב מפנק שמגרה את בלוטות הטעם. למתכון הפיצה הבא יש שתי שכבות בצק עם שכבות מילוי שונות שיוצרות את אחת המנות הטעימות שייצא לכם לטעום.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיצה שכבות עבה במיוחד מקור תמונה: blog.kingarthurflour
רכיבים לבצק:
קמח - 4 כוסות
קמח תירס - 3 כפות (לא קורנפלור)
מלח - ¾1 כפיות
שמרים יבשים - ¾2 כפיות
שמן זית - 2 כפות
חמאה - 4 כפות (מומסת)
שמן קנולה - 2 כפות
מים - 1 כוס + 2 כפות (פושרים)
רכיבים לרוטב והמליות:
גבינת מוצרלה - 350 גרם + 200 גרם (מחולקת ומגורדת)
תרד - 400 גרם (קצוץ גס)
עגבניות מרוסקות - 750 גרם (מקופסת שימורים)
גבינת פטה - 1 כוס (מפוררת)
שיני שום - 3-4 (כתושות)
שמן זית - 2 כפות (לטיפטוף)
סוכר - 1 כף
קמח - 4 כפות (לתרד)
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו את כל מרכיבי הבצק למעט 2 כפות שמן קנולה לקערת המיקסר וערבלו עד לקבלת בצק חלק ואחיד, כ-10-15 דקות.
  2. שמנו קערה עם 2 כפות שמן קנולה והוציאו את הבצק לתוכה.
  3. הניחו לבצק לתפוח עד כפי שתיים מנפחו ההתחלתי, כ-60 דקות. בינתיים הכינו את הרוטב והמליות.
אופן הכנת הרוטב והמליות:
  1. ערבבו בקערה את התרד עם קמח, 200 גרם גבינת מוצרלה וכוס גבינת פטה.
  2. את העגבניות המרוסקות ערבבו בקערה נפרדת עם השום והסוכר והניחו בצד.
  3. לאחר שהבצק תפח, חממו תנור ל-210 מעלות, שמנו תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24-28 ס"מ וחלקו את הבצק ל-2 חלקים שווים.
  4. רדדו חלק 1 של הבצק לעובי של כ-1 ס"מ ובקוטר גדול מהתבנית כך שיכסה את הדפנות ויותר. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
  5. רדדו את כדור הבצק הנוסף לגודל הקוטר הפנימי של התבנית.
  6. פזרו שכבה עבה של תערובת התרד והגבינות על הבצק וכסו מעל בשכבת הבצק המרודד. העלו את דפנות הבצק הנותרים לתוך התבנית וגלגלו כלפי פנים לסגירת החלק התחתון של הפיצה. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
  7. נעצו סכין מספר פעמים בשכבת הבצק העליונה מבלי לפגועה בתחתית על מנת לאפשר לאדים הנוצרים באפייה לצאת. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
  8. צקו לפי הצורך מתערובת העגבניות על הבצק המחורר, פזרו מעל את יתרת גבינת המוצרלה וזלפו מעט משמן הזית מעל כל הפיצה כולל השוליים. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
  9. הכניסו לתנור ואפו כ-25 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב חום והמילוי מבעבע. שחררו מהתבנית הקפיצית והניחו למנוחה לאחר האפייה כ-10 דקות. preperation מקור תמונה: blog.kingarthurflour
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: