maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפיצה טורקית עם בשר טחון - לחמעג'ון

הגרסה המזרח ים תיכונית לפיצה האיטלקית מוגשת לכם כאן, מלאה בצבעים וטעמים עם השילוב המנצח של חלמון הביצה החם ובשר טחון ומתובל.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיצה טורקית עם בשר טחון - לחמעג'ון
רכיבים ללחמעג'ון:
שמן זית - 2 כפות
בשר כבש - 500 גר' (טחון או בקר טחון)
בצל - ½ (או יותר - לפי הטעם)
שן שום - 1 (קלופה, קצוצה)
עגבניות מיובשות - ¼ כוס (מושרות בשמן זית, קצוצות)
כמון - ½ כפית
ביצים - 4 (לא חובה)
פטרוזיליה - 2 כפות (עלים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מחית פלפלים - מ-2 פלפלים (אדומים חריפים כבושים או 2 רצועות גמבה כבושה)
אופן הכנת הלחמעג'ון:
  1. טגנו את הבצל במחבת עם כף שמן זית על אש בינונית למשך 4 דקות, עד שיתרכך.
  2. הוסיפו את הבשר ואת השום ותבלו במלח ופלפל. הגבירו את האש ובעזרת כף עץ פוררו את הבשר עד אשר הוא יהפוך את צבעו מוורוד לחום, למשך 3 דקות.
  3. הוסיפו למחבת את העגבניות המיובשות, את מחית הפלפלים החריפים ואת הכמון תוך כדי ערבוב ובשלו למשך דקה נוספת. הסירו מהאש ותבלו במלח ופלפל.
  4. חממו את התנור מראש לחום של 230° מעלות.
  5. על משטח מקומח קלות רדדו את הבצק ל-4 עיגולים קטנים בקוטר של כ-10 סנטימטרים. הניחו את ארבעת העיגולים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, במרווח של 3 סנטימטרים אחד מהשני. הכניסו לתנור ואפו בחלק התחתון של התנור למשך 2 דקות.
  6. הוציאו מהתנור, פזרו על 4 עיגולי הבצק ובאופן שווה את תערובת הבשר ומרחו את שולי כל עיגול פיצה בשמן זית.
  7. שברו ביצה במרכז כל אחת מהפיצות, הכניסו לתנור ואפו בחלק העליון שלו למשך כ-6 דקות, עד שהבצק הופך לפריך וזהוב והביצה מתייצבת והופכת ללבנה.
  8. הוציאו מהתנור, פזרו פטרוזיליה מעל והגישו חם. preperation
מקור: רונה אורן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: