print header

5 מתכונים פשוטים ומהירים להכנה ישירות מהמטבח הקווקזי

 אין מי שלא מכיר את השם של האזור הנמצא בין יבשת אירופה לאסיה - הקווקז. למעשה, אזור זה מאופיין בגיוון דתי ותרבותי רב, זאת כיוון שישנן מספר מדינות שחולקות ביניהן את שטחו (הכולל גם את ההר הגבוה ביותר באירופה כולה - אלברוס), ואלו רוסיה, גאורגיה, ארמניה ואזרבייג'ן, שלכל אחת מהן השפעה לא מועטה גם על המטבח של הקווקז. היום אתם הולכים להכיר 5 מתכונים שמקורם בחבל  המיוחד הזה, כדי שתוכלו להגיש ארוחה קווקזית אסלית וטעימה מבלי להתאמץ כלל. המשיכו לקרוא וגלו מה המטבח הקווקזי יכול ללמד אתכם ואיך הוא יעשיר במנות טעימות במיוחד את התפריט התזונתי שלכם.
מתכון למרק דושפרה בוכרי מהבלוג "שביתה איטלקית"

המרק הזה הוא הגרסה הבוכרית למרק עם קרפלך, אולם לפי עמרי מדובר במנה שתגרום לכם לאכול ממנה שתיים-שלוש צלחות, מה שהופך אותה לארוחה שלמה וטעימה שלא צריך לידה אפילו תוספת אחת. אם אתם חוששים מהכנת הכיסונים עצמם, תוכלו לראות בהמשך סרטון שעמרי ממליץ עליו כמדריך לאחת מהדרכים להכנתם.

למתכונים נוספים מהבלוג "שביתה איטלקית"

מתכון למרק דושפרה בוכרי מהבלוג "שביתה איטלקית" מקור תמונה: shvitaitalkit
רכיבים למרק:
גזר - 3 (חתוכים לעיגולים בעובי בינוני)
תפוחי אדמה - 4 (חתוכים לקוביות בינוניות)
גרגירי חומוס - ½1 כוסות (רכים, אפשר גם מקופסת שימורים)
עגבניות - 3 (טריות מרוסקות או חתוכות לקוביות גדולות)
שורש סלרי - 1 (חתוך)
בשר טחון - ½ קילו
כנפי עוף - 3-4 יחידות (או גרונות עוף)
בצל - 2 בינוניים (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
דושפרה - 1 קג' (כיסונים- מתכון בהמשך)
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לדושפרה- כיסונים:
קמח - 4 כוסות
ביצים - 2 יחידות (בינוניות)
מלח - מעט
מים - כוס + כף
בשר טחון - ½ קילו
בצל - 1 בינוני (מגורר בפומפייה גסה)
פירורי לחם - 2 כפות
שמן - 1 כף
מים - 1 כף
מלח - לפי הטעם
כמון - מעט
פטרוזיליה - מעט (קצוצה)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לדולמה – עלי גפן ממולאים

רובנו חושבים שממולאים זה אחד המאכלים היותר קשים להכנה, אבל במטבח הקווקזי יש מנה ממולאת שהיא פשוטה להכנה כמעט ללא מאמץ וטכניקה. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הקל הבא לדולמה קווקזית – מנת עלי גפן ממולאים טעימה ביותר.

מתכון לדולמה – עלי גפן ממולאים מקור תמונה: rheumdoctor
רכיבים לדולמה:
בשר כבש - 450 גרם (טחון)
אורז - 120 גרם (שטוף)
בצלים - 2 (בינוניים, קצוצים דק)
פטרוזיליה - חופן (ניתן להחליף בנענע)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
עלי גפן - 40-50 (טריים)
מים - 2 כוסות
מתכון לקבב פרגית קווקזי

לפחות חצי מהאנשים בעולם אוהבים קבבים על שלל סוגיהם השונים, ובאשר לאחרים - הם כנראה פשוט לא הספיקו לנסות עדיין את המאכל הטעים הזה. היום אתם הולכים להכיר מתכון פשוט לקבב פרגית שהגיע מאזור הקווקז, כאשר הסוד לשיפוד טעים כפי שעושים באזור זה של העולם הוא המרינדה שבה משרים את הפרגית.

מתכון לקבב פרגית קווקזי מקור תמונה: sbs
רכיבים לקבב פרגית קווקזי:
פרגית - 2 ק"ג (ללא עצמות, חתוכה לקוביות בגודל 4-5 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
בצל - 1 (קטן, קצוץ גס)
מלח - ½1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
סוכר - קורט
שיפודים - 20 מקלות
בצל אדום - 1 (חתוך לטבעות)
כוסברה - ½ כוס (קצוצה דק)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה דק)
סומאק - 1 כפית
פלחי לימון - 6 (להגשה)
מתכון לפלוב טלה

את המנה הקווקזית פלוב מעטים לא מכירים, זאת כיוון שהיא כה נפוצה בקרב עמים רבים באזור מרכז אסיה, איראן וגם כאן במטבח הבוכרי הישראלי. היום אתם הולכים להכיר את הגרסה האזרבייג'אנית של המאכל הכה טעים הזה, וזאת בזכות המתכון הפשוט הבא למנת פלוב טלה טעימה, גדולה ומזינה.

מתכון לפלוב טלה מקור תמונה: sbs
רכיבים לפלוב טלה:
שמן זית - ¼ כוס
רגל טלה - 1.8 ק"ג (ללא עצמות, חתוכה לחתיכות בגודל 5 ס"מ)
שיני שום - 6 (קצוצות דק)
גזר - 4 (קצוצים)
בצל - 3 (גדולים, קצוצים)
כמון - 3 כפיות
מים - 875 מ"ל (מחולק)
אורז - ½2 כוסות
מים ממולחים - 1 ליטר
זעפרן - 1 כפית
ציר בקר - 2 כוסות
עלי פטרוזיליה - להגשה (לא חובה)
מתכון לפנקייקים קווקזים

כאשר אומרים לנו פנקייקים רובנו חושבים על עיגולים חלביים עם קמח שעליהם אנחנו מניחים שלל תוספות מתוקות ושונות. עם זאת, במטבח הקווקזי יש גרסה מלוחה למנה שרובנו מחשיבים כקינוח, והיום אתם הולכים להכיר את המתכון הפשוט להכנה לאחד המאכלים שיותר מזוהים עם המטבח הזה – פנקייקים קווקזים במילוי תרד וגבינה.

מתכון לפנקייקים קווקזים מקור תמונה: sbs
רכיבים לבצק הפנקייקים:
קמח - 275 גרם
סוכר - 1 כפית
חלב - ⅓ כוס
שמן זית - 1 כף
רכיבים למילוי והרכבת המנה:
שמן זית - ½3 כפות (מחולקות)
בצל - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
עלי תרד - ½ צרור (שטופים, ללא גבעולים, קצוצים)
שמיר - ½ צרור (קצוץ)
פטרוזיליה - ½ צרור (ללא גבעולים, קצוץ)
קוטג' - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
יוגורט - להגשה
רכז רימונים - להגשה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו