print header

4 מתכונים טעימים במיוחד שמשלבים שני טעמים שונים או יותר

 אם אתם אוהבים אוכל עם טעמים מנוגדים, משתלבים או מתובלים ברמה כזו שגורמת לבלוטות הטעם שלכם לנסות ולהבין מה הוא הטעם המיוחד שטעמתם, אתם יותר ממוזמנים להכין את המתכונים שלפניכם שיוסיפו לכם טעמים חדשים בארוחות הבאות שלכם. לאחר שתנסו אותם בפעם הראשונה, אתם תתאהבו בהם עד כדי כך שהם יועברו לעמודים הראשונים של ספר המתכונים שלכם. אז קדימה, למה אתם מחכים? סורו למטבח והחלו במלאכת הבישול והאפייה - כך תוכלו ליצור 4 מנות שידהימו אתכם ואת האורחים שלכם.
מתכון לכדורי בשר בטעם חריף מתוק
הטעמים הפשוטים של כדורי הבשר ברוטב עגבניות נמאסו עליכם ומתחשק לכם לגוון ולחדש? הכירו את מתכון כדורי הבשר שיקפיצו לכם את בלוטות הטעם ויגרמו לכם ליהנות מכל ביס, אפילו אם זה קצת חריף. המתיקות שנלוות אל המתכון הזה מאזנת את טעמם של שאר המרכיבים ויוצרת מנה שלא תצליחו להפסיק לאכול ממנה.
מתכון לכדורי בשר בטעם חריף מתוק מקור תמונה: fromvalerieskitchen
רכיבים לכדורי בשר:
קורנפלקס - 2 כוסות (טבעי)
קטשופ - 2 כפות
ביצה - 1 (טרופה)
בשר טחון - 1 ק"ג
רוטב עגבניות - 1 צנצנת (מוכן, 420 גרם)
קטשופ - ½ כוס
סוכר חום - ¼ כוס
בצל - ¼ כוס (קצוץ דק)
רוטב סרירצ'ה - 1 כף (או כל רוטב חריף אחר)
חומץ - 2 כפיות
פלפל שחור - ¼ כפית
מתכון לדג בנוסח חמוץ מתוק
אם אתם מתכננים ארוחה קלילה ורוצים להפתיע במתכון נהדר, טעים ומיוחד, נסו את מתכון הדג בסגנון אסיאתי המשלב טעמים של חמוץ ומתוק יחדיו ויוצר מעדן של ממש. המנה הפשוטה והקלה להכנה הזו תקצור עבורכם שבחים מכל מי שיטעם ממנה.
 
מתכון לדג בנוסח חמוץ מתוק מקור תמונה: honest-food
רכיבים לדג חמוץ מתוק:
קורנפלור - 4 כפות (או קמח תפוחי אדמה)
שמן בוטנים - 3 כוסות (או שמן צמחי לטיגון)
דגים - ½1 ק"ג (מפולטים וללא עור, חתוכים לחתיכות בגודל של ביס)
שמן בוטנים - 3 כפות (או שמן צמחי)
פלפלים חריפים - 8 (קטנים מיובשים, חצויים וללא זרעים - השתמשו בפחות אם אתם רוצים את זה פחות חריף)
ג'ינג'ר - חתיכה באורך 5 ס"מ (קלופה וכתושה)
שיני שום - 3 (פרוסות דק)
עירית - 3 כפות
שמן שומשום - 2 כפיות
רכיבים לרוטב:
ציר דגים - ½ כוס (מתכון לציר דגים, או ½ כפית אבקת מרק מעורבבת עם ½ כוס מים)
סוכר - 1 כף (או יותר אם אתם רוצים את זה מתוק יותר)
חומץ בן יין - 1 כף (או חומץ טבעי)
רסק עגבניות - 2 כפות (מעורבב עם 2 כפות מים)
קורנפלור - 1 כפית
מתכון לכנפי עוף בתיבול חריף-מתוק

כנפי עוף ידועות בתור נשנוש טעים שאפשר לקחת ביד וליהנות מהם בערבי חברה, מפגשים משפחתיים קלילים, בילוי זוגי מול הטלוויזיה וכדומה. אז אם גם אתם רוצים להפתיע את המוזמנים שלכם או לפנק את יקיריכם במנה טעימה ומהירה, נסו את מתכון כנפי העוף בתיבול חריף-מתוק והמחמאות לא יאחרו לבוא.

 
מתכון לכנפי עוף בתיבול חריף-מתוק מקור תמונה: silkeliciouspartytrays
רכיבים לכנפי עוף בטעם חריף-מתוק:
כנפי עוף - ¼1 ק"ג (מופרדים לשני חלקים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
דבש - ½ כוס
רוטב סויה - ½ כוס
חומץ אורז - ¼ כוס
שמן בוטנים - 2 כפות
שיני שום - 4 (טחונות)
פלפלים חריפים - 2 (טחונים)
ג'ינג'ר - 1 כף (כתוש)
בצל ירוק - 3 גבעולים (פרוסים)
מתכון לחצילים קלויים עם מיסו ופומלה בסגנון אסיאתי
כשמדברים על אוכל אסיאתי קשה שלא להזכיר את הטעם החמישי החדש – אוממי. האוממי משלב את כל הטעמים ומעניק לסועדים חוויה קולינארית שמשאירה את כולם מופתעים ומרוצים. המתכון שלפניכם משלב את כל הטעמים יחדיו וזאת בזכות המיסו שמשדרג את המנה ויעזור לכם לגרום לכולם ליהנות מאוכל שכמוהו לבטח עוד לא יצא להם לטעום.
מתכון לחצילים קלויים עם מיסו ופומלה בסגנון אסיאתי מקור תמונה: food24
רכיבים לחצילים הקלויים:
שמן זית - 2-3 כפות
חצילים - 5 (שלמים ומנוקבים מעט במזלג)
זרעי כוסברה - ½ כפית (טחונים)
סומק - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
עדשים - כ-2 כוסות (מבושלות, שטופות ומסוננות - 400 גרם)
פומלה - 1 (גדולה וחתוכה לפלחים ללא הקליפה)
אגוזים - ¼ כוס (קלויים)
גרגירי רימונים - מעט (לקישוט, לא חובה)
רכיבים לרוטב מיסו:
משחת מיסו - 1 כף (גדושה)
טחינה - 3 כפות
מים - 3 כפות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו