maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מיוחדים לראש השנה

 ראש השנה הוא חג של התחדשות ושל שינוי, וכמו כל החגים הוא זמן לאוכל טוב ומיוחד. כפי שאתם בטח יודעים, בשולחן החג ישנו סדר של סימנים שעל פיהם נוהגים לאכול, כמו כרישה, רימונים, תמרים, לוביא-שעועית, דג, דבש ועוד, כאשר לכל אחד מהם יתרונות בריאותיים שונים. לפעמים קצת משעמם להכין את אותן המנות על בסיס הרכיבים האלו בכל שנה ותמיד יש את הרצון לגוון במאכלי החג, לכן השנה תוכלו להפתיע את האורחים והמוזמנים עם מנות חדשות שישנו לכם ולהם הרגלים ישנים ויסמלו את הבחירה שלכם להתחיל את השנה החדשה בדרך חדשנית ומתוקה. המנות במתכונים שלפניכם כוללות אחד או יותר מהסימנים של ראש השנה ויאפשרו לכם "להכניס" אותם באלגנטיות אל שולחן החג ולהפוך אותן למנות קבועות. אז שיהיה בתיאבון וחג שמח!
מתכון לדג סלמון אפוי במרינדת דבש וחרדל ברוטב חזרת
זה ידוע שדג יכול לשמש כחומר גלם עיקרי למגוון מנות נהדרות: אפריטיף, מנת ביניים או מנה עיקרית ועוד, אך מתכון דג הסלמון שלפניכם בכל זאת הצליח להפתיע אותנו עד כדי כך. אתם לא תאמינו שמנה פשוטה שכזו יכולה להיות מושלמת, טעימה, משביעה ובעלת ריח מגרה שלא יצא לכם להריח כבר הרבה מאד זמן. שילוב רוטב החזרת מעניק למנה טעם קרמי מיוחד שלא תבינו איך לא ניסיתם עד עכשיו!
מתכון לדג סלמון אפוי במרינדת דבש וחרדל ברוטב חזרת מקור תמונה: gimmesomeoven
רכיבים לרוטב חרדל-דבש:
דבש - ¼ כוס
שיני שום - 4 (כתושות)
מיץ לימון - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ⅛ כפית
רכיבים לדג:
רוטב חרדל-דבש - צנצנת (כל הכמות שהכנתם)
דג סלמון - 900 גרם (ללא אדרה, עצמות וללא עור)
פטרוזיליה - 1 כף (קצוצה, להגשה)
רכיבים לרוטב חזרת:
חזרת - ½ כוס (מגוררת)
חרדל - ½ כוס
בירה כהה - ⅓ כוס
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גרגירי חרדל - ½ כפית
קציצות בשר וכרישה עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות
את המתכון הזה לקציצות בשר עם כרישה אתם תוכלו להכין לכבוד ערב ראש השנה בזכות הכרישה שמצויה בתערובת, וכמובן שלאחר מכן אתם תמשיכו להכין אותו לעיתים קרובות מאוד. הפשטות וקלות ההכנה, הן מה שהופכות את המתכון הזה למנה מושלמת שתתחבב גם על הילדים הקטנים שלכם.
קציצות בשר וכרישה עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות מקור תמונה: thejewishhostess
רכיבים לקציצות:
כרישה - 1 גבעול גדול (נקי, שטוף, ללא עלים ירוקים קשים וחתוך לקוביות קטנות)
שמן זית - 1 כף
קמח מצה - ¼ כוס (או פירורי לחם)
קינמון - ½ כפית
בהרט - ½ כפית
בשר טחון - 460 גרם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - מעט (לטיגון)
שעועית לבנה - 600 גרם (מקופסת שימורים כולל הרוטב)
רסק עגבניות - 2 כפות
שמן זית - 2 כפות
מים - ½ כוס
מתכון לסלט סלק וגזר מתקתק וקלוי
המתכון הבא מורכב משני ירקות שורש טעימים שנמצאים במשך כל השנה על המדפים בחנויות, והשילוב של שניהם יחד בסלט הוא לא פחות מגאוני! המרקמים הדומים והטעם המתקתק שלהם יוצרים מעין קרמל טבעי שאליו נוסף גם סירופ מייפל, אשר יגרום לכם לא להפסיק לאכול מהסלט המדהים הזה. הכינו את המתכון הנהדר לשולחן החג של ראש השנה או לכל סעודה אחרת, והתכוננו לגרוף מחמאות רבות.
מתכון לסלט סלק וגזר מתקתק וקלוי מקור תמונה: saltandlavender
רכיבים לסלט:
גזרים - 5 (גדולים, קלופים ופרוסים לעיגולים)
ראשי סלק - 4 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3X3 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות (או מחמאה)
סירופ מייפל - 3 כפות
מתכון ללחם פקאן ותמרים

המנה הנהדרת הזו תספק לכם את הרכיבים הנפלאים שבאגוזי הפקאן, כמו חומצה אולאית שתורמת להורדת לחץ הדם ורמת הכולסטרול, אבץ, מגנזיום, סלניום וסיבים תזונתיים, ובנוסף גם טעם נהדר. כמו כן, המתכון הפשוט הזה הינו קליל ודורש מעט מאוד עבודה ביחס למתכונים אחרים להכנת לחמים.

רכיבים לקמח המתובל:
קמח מנופה - 2 כוסות
סודה לשתייה - ½ כפית
אבקת אפייה - 2 כפיות
קינמון - 1 כפית (טחון)
אגוז מוסקט - 1 כפית
אבקת ציפורן - ¼ כפית
מלח גס - 1 כפית
רכיבים ללחם פקאן:
תמרים - 2 כוסות (פרוסים לרצועות דקות, כ-280 גר')
ליקר תפוזים - ⅓ כוס (או טריפלסק)
חמאה - 55 גר'
סוכר חום - ¾ כוס
ביצה - 1
תמצית וניל - 1 כפית
קליפת תפוז - 1 כף (מגוררת)
מיץ תפוזים - ¾ כוס (סחוט טרי)
אגוזי פקאן - ¾ כוס (קצוצים גס, כ-90 גר')
קובה דלעת במילוי חומוס וירקות
אם קיים מאכל שלא הייתי מוותר עליו הוא קובה הדלעת שבמתכון שלפניכם, שמעבר להיותו מנה טעימה כשלעצמה, הוא ממש קל להכנה, כשהבונוס הנוסף שבו הוא עצם היותו צמחוני ומותאם לכל אחד. אז אם אתם מארחים או שמתחשק לכם לגוון במאכלים שאתם מגישים לשולחן, כדאי לכם לנסות את מתכון הקובה דלעת המעולה הבא. 
קובה דלעת במילוי חומוס וירקות מקור תמונה: onearabvegan
רכיבים לבצק של הקובה:
דלעת - ½1 כוסות (מאודה ומעוכה)
בורגול - 2 כוסות
כמון - 1 כף
אבקת כוסברה - ½ כף (טחונה)
קינמון - 2 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - 2 כפות
זרעי פשתן - 1 כף (טחונים מעורבבים עם 2-3 כפות מים חמים)
רכיבים למלית ויצירת הקובות:
תרד - 1 כוס (מופשר או מאודה בסיר)
גרגירי חומוס - 340 גרם (מבושל ומסונן מקופסת שימורים)
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים גס)
עגבנייה - 1 (בינונית חתוכה לקוביות)
מיץ לימון - 1-2 כפות
בצל אדום - 1 (גדול קצוץ דק)
שיני שום - 3-4 (כתושים)
סומק - 1 כף
אגוז מוסקט - קמצוץ
שמן זית - 1-2 כפות (או קנולה)
מתכון לעוגת מוס רימונים

כאשר מתחילה הארוחה כמעט תמיד חושבים על הקינוח. הרי המנה האחרונה המתוקה והמפתיעה היא גולת הכותרת של כל ארוחה ותמיד יהיה מקום לאכול אותה, לא משנה כמה מלאים נהיה. בקטגוריה הזו ישנו מגוון רחב של טעמים ומרקמים, אך עוגת מוס הרימונים הזו היא אחת הטובות ביותר שיצא לכם לטעום בזמן הקרוב. היתרון הגדול של העוגה הזו הוא המרכיבים שבה, אשר אינם מכילים חלב או מוצרים מהחי, כך שהיא תתאים לכל משתתף בסעודה ואף תוכלו להגיש אותה גם לאחר ארוחה בשרית. לאחר שתטעמו את העוגה הטעימה והיפה הזו, אתם תשמרו על המתכון שלה בסוד כדי שאיש לא ידע כיצד יצרתם את הקסם הזה.

 
מתכון לעוגת מוס רימונים מקור תמונה: keyingredient
רכיבים לבסיס של העוגה:
קשיו - 1 כוס
סירופ אגבה - 2 כפות
שמן קוקוס - ¼ כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
מלח - ¼ כפית
מיץ לימון - 2 כפיות
רכיבים לקרם רימונים:
קשיו - 3 כוסות (מושרים וספוגים במים במשך 1-2 שעות)
שמן קוקוס - 1 כוס
מיץ לימון - ½ כוס
תמצית וניל - 2 כפות
מלח - ½ כפית
אגבה - ¾ כוס
מיץ רימונים - ½1 כוסות
מיץ סלק - ½ כוס (אופציונלי, רק עבור צבע)
גרגירי רימון - לפי הצורך (לקישוט העוגה – אופציה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו