maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים טעימים וקלים מהמטבח הפולני

 המטבח הפולני הוא תערובת של מסורות קולינריות שונות ממדינות סלביות, ובשל כך נעשה בו שימוש במגוון מרכיבים רחב. הבשר הוא אחד הרכיבים המרכזיים במנות הפולניות, ואיתו מוגשות גם תוספות כגון: אטריות, כיסונים, כוסמת ודגנים אחרים. ארוחה פולנית לרוב תכלול לפחות 3 מנות, כשהראשונה תהיה מרק, לאחריה מנת בשר וכמובן שבסוף לא ניתן לוותר על קינוח טוב ומתוק. למרות כל זאת, משום מה זכה המטבח הפולני ליחס שלילי בשל מנות מסוימות שלא אהודות כל כך בקרב אנשים רבים, כמו גפילטע-פיש, רגל קרושה וכדומה, אך אלו מהוות רק חלק קטן מהמנות המגוונות שיש למטבח הזה להציע. לכן הגיע הזמן לנסות ולתקן את העוול הנורא שנעשה למטבח המופלא הזה, שהוא גם בין העתיקים בעולם, בכך שנכיר לכם 6 מתכונים טעימים, קלים ונהדרים שיעשו שינוי נפלא בחשיבה שלכם בכל הנוגע למאכלים הפולניים.
מתכון לסלט ירקות פולני מסורתי
המתכון הבא מזכיר מאוד את סלט המיונז הרוסי, אך מקבילו הפולני עשיר ברכיבים נוספים שיוצרים יחדיו סלט צבעוני שמלא בדברים טובים וטעימים. את הסלט הנהדר הזה מגישים בעיקר בחגים גדולים וחשובים, אבל אתם בהחלט יכולים להגיש אותו במסגרת כל ארוחה לאחר שתטעמו אותו בפעם הראשונה ותתאהבו בטעם ובמרקם המיוחדים שלו.
מתכון לסלט ירקות פולני מסורתי מקור תמונה: coffeeandvanilla
רכיבים לסלט:
גזר - 500 גרם (קלוף וחתוך לקוביות)
גזר לבן - 250 גרם (קלוף וחתוך לקוביות)
שעועית - 200 גרם (חומה או לבנה מבושלת או מקופסת שימורים)
אפונה - 250 גרם (מסוננת ומיובשת, מקופסת שימורים)
תירס - 200 גרם (מסונן ומיובש, מקופסת שימורים)
תפוחי אדמה - 250 גרם (מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ)
תפוחי עץ - 200 גרם (קלופים וחתוכים לקוביות 2X2 ס"מ)
מלפפונים כבושים - 200 גרם (במי מלח)
מיונז - 200 גרם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חרדל - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות (או שמן)
 
מתכון למרק פטריות בסגנון פולני
מרק פטריות לא חייב להיות מוקרם כדי להיחשב למנה טעימה ועשירה, והוכחה טובה לכך היא מתכון המרק הפולני שלפניכם, שלמרות שהוא נראה מעט דליל, הטעם שלו יכול לנצח כמעט כל מנה דומה שתתמודד מולו. אז אם אתם רוצים לפנק את האנשים היקרים לכם במנה קלילה, משביעה ומיוחדת, כדאי שתנסו את המרק המוצלח והטעים הזה.
מתכון למרק פטריות בסגנון פולני מקור תמונה: kwestiasmaku
רכיבים למרק פטריות:
פטריות - 600 גרם (טריות או מוקפאות, מעורבות מכמה סוגים)
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ דק)
ציר עוף - ½1 ליטר (מתכון לציר עוף, או 7 כפיות אבקת מרק עוף עם ½1 ליטר מים)
חלב סויה - 200 מ"ל
מיץ לימון - 2 כפות
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה גס)
פסטה - 2 כוסות (מבושלת, כל צורה שתחפצו)
מתכון לקציצות תפוחי אדמה במילוי גבינות
כמו בתרבויות רבות אחרות, גם אצל הפולנים ידוע שצריך להשאיר צלחת ריקה בסיום הארוחה, אחרת זה לא נחשב שאכלתם, אבל מה עושים אם בכל זאת נשאר בה אוכל? האם לזרוק אותו לפח או לא? התשובה שלנו לשאלה הזו פשוטה: ממש לא כדאי לכם לעשות זאת, כי לאחר שתכירו את המתכון הבא ללביבות פירה תפוחי אדמה במילוי גבינות, תעריכו מחדש את שאריות המזון שלא נגעתם בהם במהלך הארוחה. נסו ותיהנו!
מתכון לקציצות תפוחי אדמה במילוי גבינות מקור תמונה: olgasflavorfactory
רכיבים ללביבות:
פירה תפוחי אדמה - ½2 כוסות
תפוחי אדמה - 750 גרם (קלופים, מגורדים וללא נוזלים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת ריקוטה - ½ כוס (או קוטג')
גבינת מוצרלה - 120 גרם (מגורדת או כל גבינה קשה אחרת)
פטרוזיליה - מעט (קצוצה, או כל עשב תיבול לבחירתכם)
גבינת שמנת - 2-4 כפות
שמן - לטיגון
 
מתכון לכרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מילוי מסורתי זה, של אורז ובשר טחון, הוא אחד המילויים הפופולריים ביותר ולו תיבולים רבים. במתכון שלפניכם, המילוי משתלב נפלא בעלי הכרוב הרכים שמתבשלים בבישול ארוך בתיבול עדין.

 

רכיבים לעלי הכרוב:
רכיבים למלית:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל גדול - 1 (קצוץ)
בשר טחון - 500 גר' (טרי או מופשר)
אורז בסמטי - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 2 כפיות (עלים טריים)
רכיבים למילוי עלי הכרוב:
מרק עוף - 4 כוסות
עלי דפנה - חופן (יבשים)
מלח - מעט
מתכון לפסטה עם רצועות פסטרמה וכרוב מאודה
אם הילדים שלכם לא מוכנים לאכול כרוב בשום צורה, סביר להניח שהמנה הבאה תעזור לכם להפוך אותו לירק המועדף עליהם. למרות שהמתכון מכיל כרוב, צורת החיתוך הופכת אותו לדומה לאטריות שבמנה, כך שהם לא ישימו לב, ומרגע שהם יטעמו סיכוי קלוש שהם יפסיקו לאכול מרוב שזה טעים.
מתכון לפסטה עם רצועות פסטרמה וכרוב מאודה מקור תמונה: afamilyfeast
רכיבים לפסטה וכרוב מטוגנים:
נקניק פסטרמה - 100 גרם (חתוך לרצועות קטנות)
שמן זית - 6 כפות
בצל - 2 כוסות (קצוץ)
כרוב לבן - 750 גרם (ללא ליבה וחתוך לריבועים קטנים)
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית
אטריות - 170 גרם (רחבות או פסטה רחבה)
מתכון לפאי תפוחים פולני - שרלוטקה
עוגת תפוחים היא אחת ממנות הקינוח האהובות והפופולריות ביותר במטבחים רבים ברחבי העולם, החל מהשטרודל האוסטרי ועד לפאי התפוחים האמריקאי. גם לפולין יש גרסה משלה למאכל האהוב הזה, ואם אתם אוהבים קינוחים מתוקים ועישירם כדאי לכם לנסות אותה. עוגת פאי התפוחים הפולנית הזו, שיכולה להתחרות בהרבה מאוד מתכוני עוגות תפוחים, היא ללא ספק אחת המועדפות על אנשים רבים בעולם ויכולה בקלות להיכנס גם אל המטבח הפרטי שלכם ולגרום לעונג גדול לאנשים היקרים לכם. 
מתכון לפאי תפוחים פולני - שרלוטקה מקור תמונה: curiouscuisiniere
רכיבים לעוגת פאי:
קמח לבן - 4 כוסות
סוכר - ½ כוס
אבקת אפייה - 2 כפיות
חמאה - 1 כוס (רכה - 240 גרם )
וניל - 1 כפית
חלב - 3 כפות
רכיבים למלית תפוחים והרכבת העוגה:
תפוחי עץ - 900 גרם (קשים (פינק ליידי, גאלה וכדומה), מגולענים, קלופים ופרוסים דק)
תפוחי עץ - 900 גרם (מסוג רך (דלישס, יונתן וכדומה) מגולענים, קלופים ופרוסים דק)
קינמון - 2 כפיות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו