maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לכרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מילוי מסורתי זה, של אורז ובשר טחון, הוא אחד המילויים הפופולריים ביותר ולו תיבולים רבים. במתכון שלפניכם, המילוי משתלב נפלא בעלי הכרוב הרכים שמתבשלים בבישול ארוך בתיבול עדין.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
מתכון לכרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות
רכיבים לעלי הכרוב:
רכיבים למלית:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל גדול - 1 (קצוץ)
בשר טחון - 500 גר' (טרי או מופשר)
אורז בסמטי - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 2 כפיות (עלים טריים)
רכיבים למילוי עלי הכרוב:
מרק עוף - 4 כוסות
עלי דפנה - חופן (יבשים)
מלח - מעט
אופן הכנת העלי הכרוב:
  1. בסיר גדול הרתיחו מים עם כפית אחת של מלח והכניסו לתוכם, בכל פעם, את אחד מהכרובים לבישול של כ-5 דקות, עד שהעלים החיצוניים שלהם יתרככו.
  2. קלפו את שכבות העלים מהכרובים והחזירו אותם בחזרה לסיר המים הרותחים, בשלו לעוד 5 דקות, הוציאו מהסיר וקלפו את שכבות העלים הבאות. המשיכו בפעולה זו עד שתקלפו 20 עלי כרוב.
אופן הכנת המלית:
  1. במחבת גדולה חממו שמן זית וטגנו את הבצל הקצוץ עד שיהפוך לשקוף. הוסיפו את השום והתימין והמשיכו לטגן, תוך בחישה, למשך 5 דקות נוספות. הוסיפו את הבשר הטחון למחבת וערבבו אותו היטב כך שיתפורר לחתיכות קטנות.
  2. שפכו את כל תערובת הבשר לקערה גדולה, הוסיפו אליה את האורז, תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב.
אופן הכנת המילוי עלי הכרוב:
  1. שימו כף גדושה של מילוי האורז והבשר במרכז כל עלה כרוב, קפלו פנימה את צדדיו וגלגלו את העלה כך שיווצר ממנו גליל. המשיכו בפעולה זו על כל עלי הכרוב.
  2. בסיר נפרד, חממו את העגבניות המרוסקות יחד עם מרק העוף, תבלו במלח ופלפל, הביאו לרתיחה, בשלו במשך כ-10 דקות על אש בינונית והסירו מהאש.
  3. חממו את התנור ל-190 מעלות וסדרו 10 עלי כרוב ממולאים בתבנית אפייה עמוקה. צקו מעליהם מחצית מרוטב העגבניות, ופזרו מעל חלק מעלי הדפנה. את 10 עלי הכרוב הנותרים שימו מעל שכבת עלי הכרוב הראשונה, כסו אותם בשארית רוטב העגבניות ופזרו מעל מספר עלי דפנה נוספים.
  4. כסו את התבנית בנייר כסף ואפו למשך כשעתיים.
מקור: נדב ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר