maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחציל חצוי ממולא בשר

האיחוד בין החציל לבשר במתכון הבא יוצר שילוב טעמים מיוחד ואהוב במנה משביעה שכלל לא תגרום לכם להרגיש שאתם בתכנית תזונה מגבילה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לחציל חצוי ממולא בשר מקור תמונה: Jean Wang
רכיבים לחציל ממולא בבשר:
חצילים גדולים - 2 (חצויים לאורכם)
בצל קטן - 1 (חתוך דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
עגבנייה - 1 (חתוכה לרבעים)
עגבנייה - 1 (חתוכה לקוביות)
פלפל מתוק - ½ פלפל (חתוך ל-4 חלקים)
מלח - לפי הטעם
פטרוזיליה - חופן (קצוצה דק)
שמן קוקוס - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת החציל ממולא בבשר:
  1. חממו מחבת בינונית במשך דקה, שימו בה את הבשר הטחון וטגנו עד שהוא משחים קלות תוך ערבוב מתמיד.
  2. הוסיפו למחבת את הבצל וטגנו עד שהוא יתחיל להתרכך.
  3. הוסיפו למחבת את הפטרוזיליה הקצוצה, קוביות העגבניות, רסק עגבניות, שום כתוש, מלח ופלפל, ערבבו ובשלו עד שהעגבניות יתרככו, במשך כ-5 דקות.
  4. במחבת גדולה נוספת, חממו 2 כפות שמן קוקוס על להבה בינונית-גבוהה והניחו בתוכה את החצילים כאשר הקליפה פונה כלפיי מעלה.
  5. טגנו את החצילים משני הצדדים עד שהם ישחימו, הוציאו אותם והניחו על נייר סופג.
  6. חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  7. הוציאו חלק מ"בשר" החצילים מחלקם הפנימי כדי ליצור די מקום עבור הבשר. הניחו את חצאי החצילים על תבנית האפייה כאשר צדם הפנימי פונה מעלה ומלאו אותם בבשר הטחון.
  8. הניחו מעל כל חציל פרוסת פלפל מתוק ופרוסת עגבנייה והכניסו לתנור למשך 20-30 דקות, הוציאו מהתנור, המתינו 5 דקות לפני ההגשה ואכלו בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: