maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט ירקות פולני מסורתי

המתכון הבא מזכיר מאוד את סלט המיונז הרוסי, אך מקבילו הפולני עשיר ברכיבים נוספים שיוצרים יחדיו סלט צבעוני שמלא בדברים טובים וטעימים. את הסלט הנהדר הזה מגישים בעיקר בחגים גדולים וחשובים, אבל אתם בהחלט יכולים להגיש אותו במסגרת כל ארוחה לאחר שתטעמו אותו בפעם הראשונה ותתאהבו בטעם ובמרקם המיוחדים שלו.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט ירקות פולני מסורתי מקור תמונה: coffeeandvanilla
רכיבים לסלט:
גזר - 500 גרם (קלוף וחתוך לקוביות)
גזר לבן - 250 גרם (קלוף וחתוך לקוביות)
שעועית - 200 גרם (חומה או לבנה מבושלת או מקופסת שימורים)
אפונה - 250 גרם (מסוננת ומיובשת, מקופסת שימורים)
תירס - 200 גרם (מסונן ומיובש, מקופסת שימורים)
תפוחי אדמה - 250 גרם (מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ)
תפוחי עץ - 200 גרם (קלופים וחתוכים לקוביות 2X2 ס"מ)
מלפפונים כבושים - 200 גרם (במי מלח)
מיונז - 200 גרם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חרדל - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות (או שמן)
אופן הכנת הסלט:
  1. הכניסו לתוך סיר בינוני קוביות גזר משני הצבעים יחד עם מים וחמאה, בשלו על חום בינוני-גבוה עד לריכוך כמעט מלא של הגזר. חשוב לוודא שהגזר שומר על צורתו.
  2. הוציאו את הגזר המבושל מהסיר והעבירו אותו לכלי עם מי קרח על מנת לעצור את תהליך הבישול, והניחו אותו בצד.
  3. הכניסו לתוך קערה גדולה את כל רכיבי הסלט למעט המיונז, החרדל המלח והפלפל.
  4. ערבבו היטב ובעדינות כדי לא לרסק את הירקות המרוככים, הוסיפו מיונז, חרדל, מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו שוב, טעמו ושפרו טעמים אם צריך.
  5. שמרו בקירור עד להגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר