maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים טעימים ומפתיעים על בסיס דג טונה

 מאכלים עם דגים הם ללא ספק דרך קלה ואהובה לספק לעצמנו ולאנשים שקרובים אלינו ארוחות מהירות ובריאות שמזינות אותנו בחלבונים ובחומצות אמינו שונות. בדיוק כפי שיש סוגים שונים של בשר בקר ועוף, גם מתחת לים יש מבחר עצום ויש מנות רבות שאפשר להכין מדגים שונים לרבות דג הטונה המשובח והטעים להפליא שרובנו אוהבים מאוד. לכן, אספנו לפניכם 6 מתכונים שונים על טהרת דג הטונה על צורותיו הרבות, אשר מבשרו האדום והעדין ניתן להכין ארוחות שלמות שיגרמו לכם לתחושת שובע ולהרגשה קלילה ונינוחה. בתאבון!
מתכון לסלט טונה צרובה עם מנגו וירקות
מתכון סלט הטונה הבא הוא ללא ספק אחת המנות הטובות שתוכלו להגיש בארוחה הקרובה שלכם. האורחים ובני המשפחה המוזמנים יתענגו על טעמו של הסלט המעולה שלכם, ולאחר מכן אתם תתבקשו להכין אותו בכל אירוע. בנוסף לטעם והריח הנהדרים שיעשו את מרבית הרושם, גם המראה הצבעוני והמלבלב לא יאפשר לאף אחד לדלג על טעימה מהסלט המוצלח שלכם.
מתכון לסלט טונה צרובה עם מנגו וירקות מקור תמונה: muybuenocookbook
רכיבים לסלט טונה:
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (4 ס"מ, טחון טרי)
שיני שום - 2 (טחון)
רוטב סויה - ¼ כוס (דל נתרן)
שמן זית - ½ כוס
מיץ לימון - מ-2 לימונים
סטייק טונה - 3 חתיכות (בעובי 2-3 ס"מ כל אחת)
זרעי שומשום - 2 כוסות (קלויים)
קורנפלור - 1 כף
מים - ¼ כוס
עלי רוקט - 300 גרם (מעורבים)
מנגו - 1 (גדול בשל, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות קטנות)
אבוקדו - 1 (מגולען, קלוף, חתוך ל-4 ופרוס)
בצל אדום - ¼ (טבעות)
מלפפון - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
צנוברים - חופן
מתכון לרול טונה וירקות מפתיע וטעים
אם מאסתם בכריכים מסורתיים עם לחם או מאפים דומים, כדאי שתכירו את המנה החדשה והטעימה שתהפוך את הארוחה שלכם לחגיגת טעמים משגעת - רול טונה וירקות. תהליך ההכנה של המתכון קל מאוד, וללא כל מאמץ תצליחו ליהנות ממנה משביעה ומפנקת.
מתכון לרול טונה וירקות מפתיע וטעים מקור תמונה: thehealthyfoodie
רכיבים לרול טונה:
טורטייה - 1 (רכה גדולה קוטר 28 ס"מ)
נתחי טונה - כ-140 גרם (במים או בשמן, סחוטה ומסוננת)
יוגורט - ¼ כוס (רגיל)
חרדל דיז'ון - 1 כפית
צימוקים - 2 כפות
אגוזי מלך - 2 כפות (קצוצים)
צלפים - 1 כף
פטרוזיליה - 1 כף (קצוצה)
מלח - קמצוץ
פלפל שחור - קמצוץ (טחון)
צ'ילי - קמצוץ
תרד - כ-½ כוס (עלים צעירים, או עלים ירוקים אחרים)
מתכון לעוגת סושי טונה
לרוב כשאומרים עוגה נהוג לחשוב על מאפה עם קרם וציפוי עשוי שכבות מתוקות שמענגות את החך, אך המתכון שלפניכם נקרא כך לא בשל טעמו המתוק, אלא בעקבות העבודה שהוא בנוי משכבות אורז, טונה וירקות, שהופכות את המנה למעדן של ממש. אתם מוזמנים לנסות את ה"עוגה" המרשימה הזו, ולהגישה כמנה ראשונה שתפתח את התיאבון לכל הסועדים שיחכו בקוצר סבלנות למנה המפתיעה הבאה.  
מתכון לעוגת סושי טונה מקור תמונה: jamonkey
רכיבים לעוגת טונה:
אורז יסמין - ½ כוס (מבושל)
מלפפון - ½ (חתוך לקוביות)
אבוקדו - ½ (קלוף, פרוס דק)
גזר - ½ (מגורר דק)
טונה - כ-130 גרם (במים או שמן מקופסת שימורים)
מיונז - ½ כוס
רוטב צ'ילי - ½1 כפיות (או סחוג)
שומשום - חופן (שחור ולבן)
מתכון לספגטי עם כדורי טונה איטלקיים
אם עד היום אכלתם רק ספגטי בולונז או עם כדורי בשר, כדאי לכם מאוד להכיר אפשרות שלישית שמשודרגת עם כדורי טונה טעימים. המתכון המיוחד הזה ישמש אתכם לצורך הכנת ארוחת ערב קלילה או כמנת פרווה לארוחות שאינן מכילות בשר. בכל מקרה הטעם המשובח והניחוח הארומתי של המנה הזו יגרמו לסועדים לנהור אל עבר השולחן שלכם.
מתכון לספגטי עם כדורי טונה איטלקיים מקור תמונה: bbcgoodfood
רכיבים לספגטי עם קציצות טונה:
טונה - 2 קופסאות (בשמן, מסוננות)
צנוברים - מעט
גרידת לימון - מ-1 לימון
פטרוזיליה - חופן (קצוצה גס)
פרורי לחם - 50 גרם
ביצה - 1 (טרופה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ספגטי - 400 גרם (לא מבושל)
רוטב פסטה - 500 גרם (קנוי)
שמן - 2-3 כפות (לטיגון)
מתכון לפשטידת טונה עם אטריות ביצים

דג הטונה בהחלט נמצא במקום מכובד ברשימת הדגים האהובים ביותר, ורבים נהנים מהגרסה המשומרת שלו להכנת סלטים וכריכים. זכות המתכון הבא תוכלו להכין בעזרת שימורי טונה מנה מיוחדת שתשביע אתכם ואת בני משפחתכם לזמן רב!

מתכון לפשטידת טונה עם אטריות ביצים מקור תמונה: Elizabeth
רכיבים לפשטידת טונה:
חמאה - 100 גר'
אטריות ביצים - 250 גר' (לא מבושלות)
בצל - ½ (קצוץ דק)
סלרי - 1 (ענף חתוך דק)
שן שום - 1 (כתושה)
פטריות שמפיניון - 250 גר' (פרוסות דק)
קמח - ¼ כוס
חלב - 2 כוסות
טונה - 300 גר' (משומרת מנוקזת מנוזלים)
גרגירי אפונים - 1 כוס (קפואים לאחר הפשרה)
פירורי לחם - 3 כפות
חמאה - 2 כפות (מומסת)
מלח - לפי הטעם
גבינת צ'דר - 1 כוס (מגורדת או גבינה צהובה מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לבטטה במילוי טונה ותירס
את מתכון תפוחי האדמה המוקרם רבים מכירים, אך המתכון הבא הוא שדרוג מוצלח ביותר של המנה המפורסמת שהופכת בן רגע לארוחה מלאה ומשביעה. במתכון הנוכחי החלפנו את תפוח האדמה בבטטה ומלבד הגבינה המיועדת להקרמה נוספו ירקות ופתיתי טונה שמעניקים תוספת חלבונים מזינה ובריאה. נסו את המנה הזו לארוחת ערב ואמצו אותה אל קירבכם.
מתכון לבטטה במילוי טונה ותירס מקור תמונה: myfoodbook
רכיבים לבטטה הממולאת:
ביצים - 4 (טרופות)
בטטות - 2 (500 גרם כל אחת )
גרעיני תירס - 250 גרם (מקופסת שימורים, מסוננים)
טונה - 185 גרם (במים או שמן, מסוננת ומפוררת)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינה צהובה - ½ כוס (מגורדת דק)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו