maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לצ'יפס בטטה פיקנטי ובריא עם רוטב ביתי מפתיע!

אם אתם חושבים שצ'יפס הוא מאכל מוכר ונראה שאין מה לחדש בכל הנוגע למנה הזו, כדאי שתכירו את המתכון הטעים הבא שיוכיח לכם לא רק שיש מה לחדש, אלא גם שכל מה שחשבתם על צ'יפס יכול להשתנות! המלצה שלנו בעניין - הכינו כמות כפולה, מכיוון שהשילוב בין צ'יפס בטטה בריא ופיקנטי לרוטב הברביקיו הביתי הבא הוא מתכון בטוח לצלחות ריקות!
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לצ'יפס בטטה פיקנטי ובריא עם רוטב ביתי מפתיע! מקור תמונה: contentednesscooking
רכיבים לרוטב ברביקיו:
עגבניות שרי - 250 גרם (שטופות ומיובשות)
רסק עגבניות - 2 כפות
כורכום - קורט
רוטב טבסקו - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סירופ מייפל - 2 כפות (או אגבה)
בצל - 1 (בינוני)
שמן זית - 1 כפית (לטיגון הבצל)
רכיבים לצ'יפס בטטה:
בטטה - 3 (גדולות וקלופות, חתוכות ל"אצבעות" בעובי 2-4 ס"מ)
אריסה - 3 כפיות (או לפי הטעם)
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הרוטב ברביקיו:
  1. חממו תנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. הניחו את עגבניות השרי בתבנית בשכבה אחת והכניסו לתנור למשך כ-25 דקות או עד שהן נצלות ומתרככות.
  3. בינתיים, חממו כפית שמן זית במחבת רחבה, הוסיפו את הבצל וטגנו מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות או עד שהוא ישחים, ולאחר מכן הניחו בצד.
  4. כאשר העגבניות מוכנות, הוציאו אותן מהתנור והניחו להן להצטנן כ-10 דקות.
  5. כעת, הכניסו את עגבניות השרי הצלויות אל קערת מעבד מזון, והוסיפו את השום יחד עם שאר מרכיבי הרוטב כולל הבצל המטוגן והפעילו עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
  6. העבירו לכלי עם מכסה והכניסו למקרר עד להגשה.
אופן הכנת הצ'יפס בטטה:
  1. רפדו תבנית בנייר אפייה והשתמשו בתנור שחומם מראש לאותה הטמפרטורה - 200 מעלות.
  2. כעת, הכניסו לקערה גדולה את אצבעות הבטטה יחד עם האריסה וערבבו היטב. פזרו מלח לפי הטעם וערבבו שוב.
  3. העבירו את אצבעות הבטטה המתובלות אל תבנית האפייה.
  4. כעת, הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-25-30 דקות עד שהצ'יפס פריך ומוכן לאכילה (זמן הצלייה תלוי בעובי חיתוך הבטטות).
  5. כאשר הצ'יפס מוכן, העבירו לקערית והגישו לצד רוטב הברביקיו המצוין שהכנתם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר