maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקרם קרמל מערמונים - פלאן

הפלאן הוא קינוח חלבי מסורתי בספרד, והוא מכיל טעמים עדינים כמו של קוקוס, קרמל וחלב. המתכון הבא נותן טוויסט מעניין למתכון הקלאסי הזה בדמות ערמונים שמקנים לפלאן טעם מיוחד ומרקם נימוח.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לקרם קרמל מערמונים - פלאן מקור תמונה: Spot Us
רכיבים לפלאן ערמונים:
ערמונים - 700 גר' (ניתן להשתמש בערמונים ארוזים ומבושלים מראש, אותם ניתן למצוא ברוב המרכולים)
חלב - 600 מ"ל
חמאה - 25 גר' (לא מלוחה)
גרגירי וניל - מ- 1 תרמיל (ניתן להחליף ב-2 שקיות סוכר וניל)
אבקת סוכר - 250 גר'
אופן הכנת הפלאן ערמונים:
  1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
  2. הכניסו את הערמונים יחד עם חמאה, הווניל ו-100 גרם סוכר לתוך סיר ובשלו כ-20 דקות. preperation
  3. העבירו את תכולת הסיר לבלנדר והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה. צננו אותה מעט.
  4. הכניסו את הביצים והחלמונים לתערובת הערמונים הצוננת וטרפו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. שימו את הסוכר שנותר (150 גרם) על מחבת וחממו אותה על אש בינונית-גבוהה עד שהסוכר יימס.
  6. כאשר הסוכר מקבל גוון ענברי, מזגו אותו באופן שווה בין כלי האפייה.
  7. צקו מעל הסוכר את תערובת הערמונים וכסו כל כלי בנייר אלומיניום.
  8. שימו את הכלים על תבנית אפייה ומזגו לתוכה מים עד למחצית הגובה של כלי האפייה.
  9. הכניסו את התבנית לתנור למשך 15 דקות.
  10. הסירו את נייר האלומיניום ואפו למשך 10-12 דקות נוספות, או עד שהפלאן יציב אך עדיין ישאר רך באמצע.
  11. הוציאו את כלי האפייה מהתנור ואפשרו להם להצטנן מעט לפני ההגשה.
  12. החדירו סכין חדה בשולי הכלים וסובבו אותה עד שהקינוחים ישתחררו מהכלים.
  13. הפכו את כלי האפייה על צלחות הגשה והניחו במרכז השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: