header

מתכון לפלאן, קינוח קל להכנה

אף ארוחה ברזילאית לא תהיה שלמה ללא אחד הקינוחים האהובים במדינה - הפלאן, ועם מתכון הפשוט והנפלא שלפניכם, תוכלו להכין אותו בקלות.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפלאן, קינוח קל להכנה
רכיבים לפלאן:
חלב מרוכז ממותק - 1 פחית (כ-400 גר')
חלב - 400 מ''ל (באותה מידה כמו החלב המרוכז)
סוכר - 3 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת הפלאן:
  1. בתבנית בבקה (קוגלהוף) חממו את הסוכר עד אשר ימס וישחים.
  2. בזמן חימום הסוכר, ערבבו את שאר המרכיבים בקערה עד ליצירת קצף על פני השטח. העבירו את התערובת לתבנית וסגרו היטב עם נייר אלומיניום.
  3. הכניסו את הפלאן לתנור שחמום מראש לחום בינוני-נמוך (כ-160 מעלות) ואפו אותו למשך כ-40 דקות, או עד שהוא מתיייצב.
  4. הניחו לפלאן להתקרר בחדר ואז צננו אותו במקרר למשך 3 שעות לפחות.
  5. הניחו על תבנית הבבקה צלחת גדולה, הפכו את התבנית ואת הצלחת יחד והניחו להן למשך שעה.
  6. לאחר שעה, טפחו בעדינות על התבנית כדי לגרום לפלאן ליפול לצלחת. במידה והפלאן לא נפל, נסו לשחרר אותו מעט בעזרת סכין.
מקור: סיוון זיגלר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.