maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני של תמר האחרת

במשפחתה של תמר עורכים בשנים האחרונות סדר קצת אחר עם מנות טבעוניות וטעימות, שאחת מהן היא תחתיות ארטישוק ממולאות. במתכון הבא, הירק הישראלי האהוב הופך למנה יפיפייה וטעימה הממולאת בפטריות ואגוזים, שתגרום לכם לפזול לעברה במשך כל קריאת ההגדה.

למתכונים נוספים מהבלוג "דפי תמר"

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני של תמר האחרת מקור תמונה: תמר האחרת
רכיבים לארטישוק ממולא:
תחתיות ארטישוק - 1 חבילה (כ-7 תחתיות, קפואות)
מיץ לימון - 6 כפות
שיני שום - 4 (שלמות)
בצל סגול - 1 (בינוני, קצוץ)
פטריות שמפיניון - 8 (טריות, קלופות ופרוסות )
שמן זית - 4-3 כפות
שיני שום - 3 (טרי, פרוסות)
אגוזי קשיו - 1 כוס (מושרים במים לשעה לפחות, מסוננים)
עירית - ½ צרור (קצוצה)
שבבי צ'ילי - ¼ כפית
תערובת עשבי תיבול איטלקים - ½ כפית (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
גרידת לימון - מ-1 לימון
שמן זית - לזילוף
נענע - 2 גבעטלים (לקישוט)
מים - 1 כוס
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הארטישוק ממולא:
  1. זלפו 2 כפות מיץ לימון לשקית הארטישוקים והפשירו אותם בתוך השקית.
  2. חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.
  3. חממו במחבת שמן זית והכניסו לתוכה את הבצל הקצוץ לטיגון. כאשר הבצל מזהיב, הוסיפו למחבת את הפטריות ואדו אותם יחד בכיסוי חלקי עד שהם מתרככים, כעשר דקות.
  4. העבירו את תכולת המחבת למעבד המזון יחד עם העירית וטחנו עם האגוזים המסוננים.
  5. הוסיפו למעבד המזון 2 שיני שום שלמות. תבלו בצ'ילי, עשבי תיבול, מלח ופלפל. הוסיפו למעבד המזון מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת. טעמו ותקנו תיבול בהתאם לטעמכם (אם התערובת יבשה מדי, הוסיפו לה כף או שתיים של שמן זית).
  6. חתכו את תחתיות הארטישוק, שמרו את החתיכות והניחו את התחתיות על התבנית המרופדת. בעזרת כף, הכניסו את תערובת הפטריות לתחתיות הארטישוק.
  7. קצצו את פרוסות הלימון עם 2 שיני השום שנותרו, נענע והשאריות שנקטמו מתחתיות הארטישוק. פזרו את התערובת בין התחתיות הממולאות. preperation מקור תמונה: teavon
  8. העבירו לכוס מים את מיץ הלימון הנותר, ערבבו ומזגו סביב תחתיות הארטישוק הממולאות. הכניסו לתנור ואפו במשך כ-40 דקות.
מקור: דפי תמר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: