maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לממולאים ללא בשר

מתכון הממולאים שלפניכם עובר אצלנו במשפחה כבר שנים רבות, ובכל פעם שהכנתי את הממולאים האלו המחמאות לא פסקו. אם גם אתם רוצים לפנק את האנשים היקרים לכם בממולאים טעימים ומיוחדים, כדאי לכם לנסות את המתכון הנהדר הזה וזכרו - המתכון אמנם כולל כמה שלבים, אך הוא פשוט במיוחד.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לממולאים ללא בשר מקור תמונה: pinterest
רכיבים לממולאים (ירקות):
בטטות - 4 (קטנות)
פלפלים - 3 (קטנים, מכל צבע שרוצים)
רכיבים למילוי:
אורז - 3 כוסות (לא מבושל)
פטרוזיליה - 1 צרור
כוסברה - 1 צרור
קטשופ - 1 כף
רסק עגבניות - 3 כפות
בצל - 1 (קצוץ)
בצל - 2 (קצוץ מטוגן)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
כורכום - ½1 כפיות
שמן - ¾ כוס
רכיבים לתחתית:
בצלים - 2-3 (פרוסים)
עגבניות - 3 (פרוסות)
תוכן הירקות - לפי הצורך (לפחות גובה של 3-4 מהתחתית של הסיר)
רכיבים לרוטב:
מים - ½2 כוסות
קטשופ - 1 כף
מיץ לימון - 2 כפות
כורכום - ½1 כפיות
מלח - לפי הטעם
רסק עגבניות - 3 כפות
אופן הכנת הממולאים (ירקות):
  1. קלפו את הבטטות ותפוחי האדמה, רוקנו את הירקות מתוכנם לתוך קערה נקייה והניחו אותם בצד.
אופן הכנת המילוי:
  1. קצצו את הכוסברה והפטרוזיליה והכניסו אותם לקערה גדולה.
  2. לאותה הקערה הכניסו את האורז ואת כל מרכיבי המילוי למעט השמן. ערבבו היטב, צקו שמן בנדיבות (בערך ¾ כוס) וערבבו שוב.
אופן הכנת התחתית:
  1. הניחו את הבצל והעגבניות הפרוסות בתחתית הסיר., ופזרו מעליהם את תוכן הירקות שרוקנתם.
  2. מלאו את הירקות המרוקנים במילוי האורז וסדרו על מצע העגבניות והירקות שבסיר.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו את כל מרכיבי הרוטב יחדיו וצקו אותו מעל הירקות הממולאים.
  2. הניחו על הכיריים את הסיר על להבה גבוהה והביאו את הרוטב לרתיחה, לאחר מכן הנמיכו את העוצמה ללהבה נמוכה והניחו לממולאים להתבשל כ-2-3 שעות.
מקור: מוטי רז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: