header

מתכון לממולאים ללא בשר

מתכון הממולאים שלפניכם עובר אצלנו במשפחה כבר שנים רבות, ובכל פעם שהכנתי אותו המחמאות לא פסקו. אם גם אתם רוצים לפנק את האנשים היקרים לכם בממולאים טעימים ומיוחדים, כדאי לכם לנסות את המתכון הנהדר הזה, שאמנם כולל כמה שלבים, אך הוא פשוט במיוחד להכנה.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לממולאים ללא בשר מקור תמונה: pinterest
רכיבים לממולאים (ירקות):
בטטות - 4 (קטנות)
פלפלים - 3 (קטנים, מכל צבע שרוצים)
רכיבים למילוי:
פטרוזיליה - 1 צרור
כוסברה - 1 צרור
אורז - 3 כוסות (לא מבושל)
קטשופ - 1 כף
רסק עגבניות - 3 כפות
בצל - 1 (קצוץ)
בצל - 2 (קצוץ ומטוגן)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
כורכום - ½1 כפיות
שמן - ¾ כוס
רכיבים לתחתית:
בצלים - 2-3 (פרוסים)
עגבניות - 3 (פרוסות)
תוכן הירקות - לפי הצורך (לפחות גובה של 3-4 מהתחתית של הסיר)
רכיבים לרוטב:
מים - ½2 כוסות
קטשופ - 1 כף
מיץ לימון - 2 כפות
כורכום - ½1 כפיות
מלח - לפי הטעם
רסק עגבניות - 3 כפות
אופן הכנת הממולאים (ירקות):
  1. קלפו את הבטטות ותפוחי האדמה, רוקנו את הירקות מתוכנם לתוך קערה נקייה והניחו אותם בצד.
אופן הכנת המילוי:
  1. קצצו את הכוסברה והפטרוזיליה והכניסו אותן לקערה גדולה.
  2. לאותה הקערה הכניסו את האורז ואת כל מרכיבי המילוי למעט השמן. ערבבו היטב, צקו שמן בנדיבות (בערך ¾ כוס) וערבבו שוב.
אופן הכנת התחתית:
  1. הניחו את הבצל והעגבניות הפרוסות בתחתית הסיר, ופזרו מעליהם את תוכן הירקות שרוקנתם.
  2. מלאו את הירקות המרוקנים במילוי האורז וסדרו על מצע העגבניות והירקות שבסיר.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו את כל מרכיבי הרוטב יחדיו וצקו אותו מעל הירקות הממולאים.
  2. הניחו על הכיריים את הסיר על להבה גבוהה והביאו את הרוטב לרתיחה, לאחר מכן הנמיכו את העוצמה ללהבה נמוכה והניחו לממולאים להתבשל כ-2-3 שעות.
מקור: מוטי רז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.