header

מתכון לפירה של השף ז'ואל רובישון

מעטים האנשים שלא יודעים להכין פירה, אבל ישנה שיטה ייחודית של השף הצרפתי הנחשב ז'ואל רובישון להכין את המאכל הטעים הזה שאותה כדאי להכיר, אפילו אם כבר הכנתם את המנה הזו אינסוף פעמים. זה בדיוק מה שאתם הולכים ללמוד בעזרת המתכון הפשוט הבא, שיראה לכם איך מכינים פירה מעולה כמו שמעולם לא טעמתם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפירה של השף ז'ואל רובישון מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לפירה:
תפוחי אדמה - 1.4 קילוגרם (שטופים, עם הקליפה)
מלח - לפי הטעם
טימין - 3 ענפים
שיני שום - 3 (כתושות)
חמאה - 340 גרם (לא מלוחה)
שמנת - 1 כוס (מחוממת מעט)
אופן הכנת הפירה:
  1. הניחו את תפוחי האדמה בסיר גדול וגבוה, כסו אותם במים קרים והניחו מעל אש גבוהה.
  2. הוסיפו מלח, טימין ושום והביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה - בשלו ללא מכסה מעל אש בינונית במשך 40 דקות.
  3. הסירו את הסיר מן האש, סננו את הנוזלים וענפי הטימין והניחו לתכולת הסיר להתקרר.
  4. הסירו את קליפות תפוחי האדמה ובעזרת כותש פירה או כלי דומה, מעכו את תפוחי האדמה יחד עם חצי מכמות החמאה בתוך קערה גדולה (ניתן להשתמש בסיר שבו השתמשתם).
  5. לאחר שמעכתם את כל תפוחי האדמה, הוסיפו לתכולת הקערה את יתרת החמאה והשמנת, ערבבו היטב, תבלו במלח במידת הצורך והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר