header

מתכון לתפוחי אדמה מגניבים ומתובלים על מקל

רבים מאיתנו אוכלים עוף ובשר על שיפוד וגם חטיפים שונים על מקל, כמו מרשמלו וסוכריות, אך האם חשבתם להכין תפוחי אדמה בצורה דומה? זה הבסיס של המנה הזאת שלא רק קוסמת לעין, אלא גם יש לה טעם נהדר שיגרום לכל אחד להתייחס אחרת לגמרי לתפוחי אדמה! זו גם מנה נפלאה שתוכלו להכין למשל בל"ג בעומר, במקום תפוחי האדמה הפשוטים יחסית שאתם ודאי נהנים להכין במדורה. אז נסו להכין את המנה המגניבה הזו, שכנראה תגרום לכם לוותר על צ'יפס, פירה ומנות אחרות של תפוחי אדמה...

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון לתפוח אדמה מתובל על מקל:
גבינת פרמז'ן - 3 כפות (מגוררת)
פירורי לחם - 2 כפות
פפריקה - 2 כפיות
פלפל שחור - קורט
תפוחי אדמה - 6 (שטופים עם קליפה)
שמן זית - 2-3 כפות
מלח גס - מעט לקישוט
פטרוזיליה - מעט לקישוט (קצוץ)
אופן הכנת המתכון לתפוח אדמה מתובל על מקל:
  1. חממו תנור אפייה לחום של 180 מעלות.
  2. ערבבו בקערה את הפרמז'ן, פירורי הלחם, הפפריקה והפלפל, והניחו בצד.
  3. נעצו שיפוד במרכז תפוח האדמה כפי שמוצג בסרטון.
  4. חתכו את תפוח האדמה בעודו על השיפוד בצורה ספירלית, הקפידו לחתוך עד לעובי השיפוד עצמו.
  5. הפרידו בין פרוסות תפוחי האדמה, כך שתהיה לכם ספירלת תפוח אדמה על השיפוד.
  6. הברישו שמן זית על תפוח האדמה. כדי לא ללכלך את המשטח שעליו אתם עובדים, מומלץ לשפוך שמן לקערה, ולמרוח את תפוח האדמה מעליה – כך טיפות השמן יטפטפו הישר לתוכה.
  7. פזרו את תערובת הפרמזן על כל תפוח האדמה, מומלץ לעשות זאת מעל הקערה שבה היא נמצאת. נערו בעדינות שאריות של התערובת, כדי שתפוח האדמה לא יהיה מתובל מדי.
  8. הניחו נייר אפייה מעל תבנית אפייה, ומקמו מעליו את תפוח האדמה המוכן. הכינו 5 תפוחי אדמה נוספים, והניחו גם אותם בתבנית.
  9. הכניסו את התבנית לתנור המחומם ל-25 דקות או עד שהצד העליון של תפוחי האדמה משחים.
  10. הוציאו את התבנית, הפכו את תפוחי האדמה והחזירו אותם לתנור ל-15 דקות נוספות, או עד שהצד העליון שלהם משחים.
  11. העבירו את תפוחי האדמה המוכנים לצלחות, פזרו מעליהם מעט מלח גס ופטרוזיליה לקישוט והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר