maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים משובחים מהמטבח הצרפתי הקלאסי

 המטבח הצרפתי נחשב לקלאסי ביותר מבין כלל המטבחים העולמיים הקיימים, ומגוון המנות המרשימות המגיעות ממחוזות שונים בחבל הארץ המדהימה הזו יכולות למלא ספרייה שלמה עם ספרי מתכונים עבי קרס שבעזרתם ניתן ליצור חוויה קולינארית משובחת. הכוכבים הראשיים המוכרים ביותר במטבח המפואר הם הבגט, מרק הבצל המוקרם, בצק העלים הכרוך ועוד מגוון רחב של צירים ורטבים מעולים. על מנת שתכירו עוד מנות קלאסיות, מפוארות וטעימות במיוחד, כדאי שתנסו 6 מתכונים אשר איתם תוכלו להרכיב ארוחה נהדרת על טהרת המטבח הצרפתי. תוכלו לפנק עם מטעמיו את היקרים לכם מכל במנות מוכרות פחות, וגם בחלק מסדרת הכוכבים הראשיים שהכי מזוהים עם המטבח הקלאסי הזה.
מתכון למרק וישיסואז צרפתי
הטעם המענג והמרקם הנימוח, הם שעושים את המרק הקטיפתי הזה למה שהוא. הגאונות במרקים מסוג זה באה לידי ביטוי דווקא בהגשה, שכן את המנה הזו ניתן להגיש חמה ומהבילה עם קרוטונים, או קרה מאוד עם עירית קצוצה. לכן לא ממש משנה מה מזג האוויר בחוץ, נסו את מתכון מרק הווישיסואז שלפניכם וגם אתם תתאהבו בו.
מתכון למרק וישיסואז צרפתי מקור תמונה: myfrenchheaven
רכיבים למרק צרפתי:
כרישה - 300 גרם (בערך שתי כרישות בינוניות - בעיקר החלק הלבן)
תפוחי אדמה - 500 גרם
חמאה - 1 כף
בצל - 1 (קטן)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות או 4 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-4 כוסות מים)
חלב - 1 כוס
גבינת שמנת - 80 גרם (30% שומן)
עירית - חופן (קצוצה, לקישוט)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אגוז מוסקט - לפי הטעם
מתכון לסלט עדשים עם ירקות
סלט עדשים ירוקות נחשב מנה מאוד פופולרית בצרפת, כשהטעם הנהדר והערכים התזונתיים הרבים מהווים גורם חשוב לבחירת מרכיב זה במתכון. לכן, אם מתחשק לכם לאכול מנה בריאה, קלילה ועשירה בוויטמינים, כדאי לכם לנסות את הסלט שלפניכם, שיגרום לכם להרגיש כמו במסעדה צרפתית אמיתית ובמקביל ליהנות מאוכל מזין ובריא.
מתכון לסלט עדשים עם ירקות מקור תמונה: cuisine.journaldesfemmes
רכיבים לסלט:
עדשים ירוקות - 120 גרם (מיובשות)
קישוא - 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)
פלפל אדום - 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)
עגבנייה - 1 (שטופה וחתוכה לקוביות בינוניות)
אבוקדו - 1 (קלוף, מגולען וחתוך לקוביות בינוניות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
בזיליקום - חופן עלים (קצוצים)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפיסלדייר – מאפה פרובנסיאלי
הפיסלדייר הוא מאפה צרפתי טעים ומיוחד המזכיר פיצה, אך משלב בתוכו את מגוון עשבי התיבול המזוהים עם האזור הים תיכוני של פרובנס. את הפעם הראשונה שבה תטעמו את המאפה המושלם הזה אתם תשחזרו שוב ושוב מרוב האושר העילאי שהמנה הזו תסב לכם. נסו את המתכון הבא והרשו לעצמכם להרגיש כמו בטיול חלומי בריביירה הצרפתית.
מתכון לפיסלדייר – מאפה פרובנסיאלי מקור תמונה: tinoucuisine
רכיבים לבצק:
קמח - 500 גרם
מים - 200-250 מ"ל
מלח - 1 כף
שמן זית - 1 כף
רכיבים למילוי והרכבת המאפה:
מלח - ½ כפית
שמן זית - 1 כף
בצל - 700 גרם (פרוס)
אנשובי - 2 קופסאות (שמן)
זיתים שחורים - 20 יחידות (מגולענים)
הרבס דה פרובנס - 2 כפות (ניתן להשיג ברשתות המזון)
סוכר - 1 כף
מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי
מתכוונים לארח או סתם לפנק במנה משובחת? הכירו את אחת ממנות הביסטרו הצרפתיות הקלאסיות ביותר – "סטייק או פואבר", או בעברית "אומצה מפולפלת". בזכות היותה מנה קלה ואלגנטית שגורמת לפליאה אצל כל מי שטועם ממנה, אתם תשאירו רושם טוב על האורחים שימשיכו לדבר על הסטייק המעולה שלכם עוד הרבה מאוד זמן.
מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי מקור תמונה: andrewzimmern
רכיבים לסטייק:
סטייקים - 4 יחידות (במשקל 280-320 גרם כל אחד, סינטה או פילה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצלצלי שאלוט - 4 כפות (קצוצים)
טימין - 1 כפית (מיובש)
פלפלים ירוקים - ¼ כוס (חריפים, במי מלח ומסוננים)
ליקר שרי - 2 כפות
ברנדי - ¼ כוס
ציר בקר - 1 כוס (מתכון לציר בקר, או 1 כפית אבקת מרק עם כפית אבקת ציר בקר)
חלב סויה - ½ כוס
מתכון לקרם ברולה

הקינוח המפורסם של המטבח הצרפתי מגיע למטבח הביתי שלכם עם מתכון פשוט במיוחד שלא חוסך בטעם הנהדר!

רכיבים לקרם ברולה:
שמנת מתוקה - 4 כוסות
תמצית וניל - 2 כפיות
סוכר - 1 כוס (½ כוס לתערובת ועוד ½ לקרום)
מתכון לקרואסון בשני צבעים
קרואסון הוא מן המאפים הכי מזוהים עם המטבח הצרפתי הקלאסי. אם בעבר היו נוהגים לחשוב שאין כבר מה לחדש במאפה הטעים הזה, טעו ובענק! מתכון הקרואסון בשני צבעים שלפניכם הוא מעין יצירת פאר צעירה ומלאת תשוקה למאפה האהוב והמיוחד.
מתכון לקרואסון בשני צבעים מקור תמונה: iletaitunefoislapatisserie
רכיבים לקרואסונים:
קמח - 500 גרם
שמרים יבשים - 2 כפות
מלח - 10 גרם
סוכר - 50 גרם
חלב - 125 מ"ל
מים - 125 מ"ל
צבע מאכל אדום - לפי הצורך
חמאה - 300 גרם (רכה אבל לא מדי)
ריבת פטל - לפי הצורך
חלבון ביצה - 1 (להברשה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו