header

מתכון לפיסלדייר – מאפה פרובנסיאלי

הפיסלדייר הוא מאפה צרפתי טעים ומיוחד המזכיר פיצה, אך משלב בתוכו את מגוון עשבי התיבול המזוהים עם האזור הים תיכוני של פרובנס. את הפעם הראשונה שבה תטעמו את המאפה המושלם הזה אתם תשחזרו שוב ושוב מרוב האושר העילאי שהמנה הזו תסב לכם. נסו את המתכון הבא והרשו לעצמכם להרגיש כמו בטיול חלומי בריביירה הצרפתית.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיסלדייר – מאפה פרובנסיאלי מקור תמונה: tinoucuisine
רכיבים לבצק:
קמח - 500 גרם
מים - 200-250 מ"ל
מלח - 1 כף
שמן זית - 1 כף
רכיבים למילוי והרכבת המאפה:
מלח - ½ כפית
שמן זית - 1 כף
בצל - 700 גרם (פרוס)
אנשובי - 2 קופסאות (שמן)
זיתים שחורים - 20 יחידות (מגולענים)
הרבס דה פרובנס - 2 כפות (ניתן להשיג ברשתות המזון)
סוכר - 1 כף
אופן הכנת הבצק:
  1. אל קערת המיקסר הכניסו את הקמח, ¾ מכמות המים ואת השמרים. הפעילו על מהירות בינונית ולושו את הבצק בעזרת וו הלישה.
  2. לאחר כדקה, הוסיפו מלח, שמן ומעט מים עד ליצירת בצק אחיד וגמיש כמו של פיצה.
  3. הניחו את הבצק לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח, ובינתיים הכינו את המלית.
אופן הכנת המילוי והרכבת המאפה:
  1. חממו מחבת גדולה או סיר גדול מעל לאש בינונית-גבוהה וצקו את שמן הזית.
  2. כאשר השמן חם, הוסיפו את הבצל הפרוס וטגנו על אש נמוכה. אין צורך להשחים את הבצל.
  3. הוסיפו את המלח, התבלינים והסוכר אל תוך הסיר וערבבו היטב. כבו את הלהבה והניחו להם לשהות יחד כ-30 דקות, ולאחר מכן הניחו לתערובת המילוי להתקרר מעט.
  4. חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בגודל 35X25 ס"מ בנייר אפייה.
  5. כעת רדדו את הבצק לעלה בגודל התבנית והניחו אותו על נייר האפייה.
  6. פזרו את הבצל ללא הנוזלים על כל פני שטח הבצק, ומעליו סדרו את האנשובי בקווים ישרים לאורך ולרוחב או פזרו אותו איך שמתחשק לכם. פזרו זיתים שחורים והכניסו לתנור לאפייה של 15-20 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
  7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.