header

מתכון לקציצות לפת ותפוח אדמה

אם רק הייתם יודעים מהם היתרונות הבריאותיים שיש בלפת ואת העובדה שיש ביכולתו לווסת את לחץ הדם לרמה תקינה, הייתם נכנסים עכשיו למטבח ומכינים את מתכון קציצות הלפת ותפוח האדמה שלפניכם. לכן, אחרי שתלמדו על סגולותיו של הירק המיוחד הזה, תיכנסו למטבח, תכינות את המתכון הזה ותצאו שבעים ומרוצים מזה שאכלתם אוכל טעים וגם בריא!
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות לפת ותפוח אדמה מקור תמונה: simplyrecipes
רכיבים לקציצות לפת ותפוח אדמה:
לפת - ⅓1 כוסות (חתוכה לקוביות בינוניות)
תפוחי אדמה - 1 כוס (חתוכים לקוביות בינוניות)
בצל ירוק - ½2 כפות (קצוץ דק מאוד)
ביצה - 1 (טרופה)
קמח לבן - ¼ כוס
שמן קנולה - 1-2 כפות (או שמן בוטנים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הקציצות לפת ותפוח אדמה:
  1. הכניסו את קוביות הלפת ותפוחי האדמה לסיר עם מים ומעט מלח ובשלו כ-15-17 דקות או עד שהם רכים. סננו ויבשו בסיום הבישול.
  2. העבירו את הירקות המיובשים אל קערה בינונית ומעכו אותם לפירה. הוסיפו ביצה, קמח, בצל ירוק, מלח ופלפל, וערבבו אותם היטב.
  3. צרו קציצות מהתערובת והניחו אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה שעליו יש למרוח באופן שווה את השמן הקנולה.
  4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, לאפייה של כ-12-20 דקות או עד שהקציצות נעשות זהובות-שחומות.
  5. הוציאו מהתנור והגישו לצד יוגורט או גבינה חמצמצה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.