header

מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי

מתכוונים לארח או סתם לפנק במנה משובחת? הכירו את אחת ממנות הביסטרו הצרפתיות הקלאסיות ביותר – "סטייק או פואבר", או בעברית "אומצה מפולפלת". בזכות היותה מנה קלה ואלגנטית שגורמת לפליאה אצל כל מי שטועם ממנה, אתם תשאירו רושם טוב על האורחים שימשיכו לדבר על הסטייק המעולה שלכם עוד הרבה מאוד זמן.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי מקור תמונה: andrewzimmern
רכיבים לסטייק:
סטייקים - 4 יחידות (במשקל 280-320 גרם לכל יחידה, סינטה או פילה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצלצלי שאלוט - 4 כפות (קצוצים)
טימין - 1 כפית (מיובש)
פלפלים ירוקים - ¼ כוס (חריפים, במי מלח ומסוננים)
ליקר שרי - 2 כפות
ברנדי - ¼ כוס
ציר בקר - 1 כוס (מתכון לציר בקר, או 1 כפית אבקת מרק עם כפית אבקת ציר בקר)
חלב סויה - ½ כוס
אופן הכנת הסטייק:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 250-260 מעלות.
  2. תבלו כל סטייק במלח ופלפל מכל הצדדים.
  3. הכניסו לתנור סיר ברזל יצוק המותאם לצלייה למשך כ-5 דקות בטרם תניחו עליו את הסטייקים.
  4. כעת, שמנו מעט את הסיר, הניחו בתוכו את 4 הסטייקים וצלו בתנור במשך כ-4 דקות בכל צד.
  5. כאשר הגוון של הבשר נעשה חום, הניחו לסטייקים להיצלות לעוד 7 דקות על אותה טמפרטורה, לדרגת עשייה מידיום-רר. בסיום הזמן, הוציאו אותם מהתנור והניחו על מגש.
  6. הוסיפו אל הסיר הריק את בצלצלי השאלוט, הטימין והפלפלים והכניסו לתנור החם.
  7. בינתיים ערבבו את ציר הבקר, הברנדי והשרי בכלי וצקו את הנוזל אל תוך הסיר שבתנור.
  8. לאחר שהנוזלים הצטמצמו בחצי, בערך 3-4 דקות, הוסיפו את חלב הסויה, בשלו בקצרה והביאו לרתיחה.
  9. הניחו את הסטייק בצלחת וצקו עליו מעט מן הרוטב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: