maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי

מתכוונים לארח או סתם לפנק במנה משובחת? הכירו את אחת ממנות הביסטרו הצרפתיות הקלאסיות ביותר – "סטייק או פואבר", או בעברית "אומצה מפולפלת". בזכות היותה מנה קלה ואלגנטית שגורמת לפליאה אצל כל מי שטועם ממנה, אתם תשאירו רושם טוב על האורחים שימשיכו לדבר על הסטייק המעולה שלכם עוד הרבה מאוד זמן.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי מקור תמונה: andrewzimmern
רכיבים לסטייק:
סטייקים - 4 יחידות (במשקל 280-320 גרם כל אחד, סינטה או פילה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצלצלי שאלוט - 4 כפות (קצוצים)
טימין - 1 כפית (מיובש)
פלפלים ירוקים - ¼ כוס (חריפים, במי מלח ומסוננים)
ליקר שרי - 2 כפות
ברנדי - ¼ כוס
ציר בקר - 1 כוס (מתכון לציר בקר, או 1 כפית אבקת מרק עם כפית אבקת ציר בקר)
חלב סויה - ½ כוס
אופן הכנת הסטייק:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 250-260 מעלות.
  2. תבלו כל סטייק במלח ופלפל מכל הצדדים.
  3. הניחו סיר ברזל יצוק המותאם לצלייה בתוך התנור למשך כ-5 דקות בטרם תניחו עליו את הסטייק.
  4. כעת, שמנו מעט את הסיר, הניחו בתוכו את 4 הסטייקים וצלו בתנור במשך כ-4 דקות בכל צד.
  5. כאשר הגוון של הבשר נעשה חום, הניחו לסטייקים להישאר עוד 7 דקות על אותה הטמפרטורה, לדרגת עשייה מידיום-רר. בסיום הזמן, הוציאו אותם מהתנור והניחו על מגש.
  6. אל הסיר הריק הוסיפו את בצלצלי השאלוט, הטימין והפלפלים והכניסו לתנור החם.
  7. בינתיים ערבבו את ציר הבקר, הברנדי והשרי בכלי וצקו את הנוזל אל תוך הסיר שבתנור.
  8. לאחר שהנוזלים הצטמצמו בחצי, בערך 3-4 דקות, הוסיפו את חלב הסויה ובשלו בקצרה והביאו לרתיחה.
  9. הניחו את הסטייק בצלחת וצקו עליו מעט מן הרוטב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר