maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבשר סטייק עם סלסה קריולה ארגנטינאית

מתכון לבשר סטייק עם סלסה קריולה ארגנטינאית, החל מביס הראשון תרגישו בהנאה את נתח הבקר העדין, מתובל בתערובת הנכונה של טעמים שהופכת אותו למעדן פיקנטי בעל סגנון לטיני מובהק.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבשר סטייק עם סלסה קריולה ארגנטינאית
רכיבים לסטייק בסלסה:
סטייק - 2 קג' (עדיפות לנתח פלדה - מספר 17, נקרא גם כסליים)
שיני שום - 3 (קצוצות ומעוכות למשחה - יחד עם מעט מלח)
טימין - 2 כפות (טרי, קצוץ)
פלפל שחור - 1 כף (טחון טרי)
סוכר חום - 2 כפיות
מלח - ½1 כפות
עגבנייה - 1 (גדולה, ללא זרעים, חתוכה לקוביות)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
פלפל אדום - ½ (ללא זרעים, קצוצה)
שמן זית - ½ כוס
חומץ בן יין - ⅓ כוס
אופן הכנת הסטייק בסלסה:
  1. ערבבו בקערה קטנה ⅔ ממשחת השום, יחד עם כף טימין, 2 כפיות פלפל שחור, אבקת הצ'ילי, הסוכר וכף מלח אחת.
  2. סדרו את הסטייקים על נייר אפייה ועסו לתוכם את תערובת התבלינים. כסו ותנו לסטייקים לנוח למשך 4 שעות.
  3. במיכל סגיר, ערבבו את העגבניה, הבצל, הגמבה, השמן והחומץ עם ¼ כוס מים ושארית משחת השום, הטימין, הפלפל והמלח. ערבבו היטב ושימו במקרר.
  4. צלו את הסטייקים במחבת או גריל לפי טעמכם.
  5. תנו לסטייקים להתקרר מעט, חרצו בהם חריצים עמוקים, והוסיפו להם את הרוטב.
מקור: עירית גרטנר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: