header

מתכון לסלט חצילים רומני

סלט החצילים הזה הוא מנה רומנית מסורתית שלרוב מוגשת לצד לחם כפרי ועגבניות טריות. את הסלט הזה נוהגים להגיש אל השולחן בראשית הארוחה, כדי לפתוח את התיאבון לאורחים, אבל אין שום סיבה שלא ליהנות ממנו גם בכל זמן אחר. המנה הזו קלה מאוד להכנה, אז אחרי שתתנסו במתכון הזה פעם אחת לא תהייה לכם שום בעיה לעשות זאת פעמים נוספות! 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט חצילים רומני מקור תמונה: jocooks
רכיבים לסלט חצילים רומני:
חצילים - 4 (גדולים)
שמן קנולה - ¼ כוס
בצל - ½ (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט חצילים רומני:
  1. הניחו נייר אפיה בתבנית גדולה, חוררו מעט את החצילים בעזרת מזלג והניחו אותם בתבנית.
  2. הכניסו את התבנית עם החצילים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, כאשר מדי כמה דקות יש לסובב את החצילים על צדם.
  3. כאשר החצילים רכים דיים, יש להוציאם מהתנור ולהניח בצד להתקררות.
  4. לאחר שהחצילים התקררו, הסירו את הקליפה שלהם בעזרת סכין.
  5. הניחו את החצילים במעבד מזון, הוסיפו בצל ומלח והחלו לערבב היטב.
  6. במהלך ערבוב המצרכים במעבד המזון, יש להוסיף לאט את השמן.
  7. לאחר שנוצרה תערובת אחידה בעלת מרקם משחתי, יש להעביר אותה לצנצנת זכוכית, לתקן תיבול במידת הצורך ולהניח במקרר להתקררות עד להגשה לשולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד לחם כפרי ועגבניות טריות חתוכות
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר