השעועית הירוקה עשירה בהמון ויטמינים כמו C, ו-K, וגם מינרלים כמו ניאצין וברזל. תכולת הסיבים והחומצה הפולית הגבוהה שלה מסייעת לעיכול, מסירה עודפי סידן מהעורקים, מונעת הסתיידות או קרישי דם בכלי הדם ומגנה על הלב, מחזקת את הגוף והמערכת החיסונית, מסייעת לפוריות ואפילו עוזרת לדכא תסמיני חרדה ודיכאון. היא בעלת כמות קלוריות נמוכה מאוד, כש-100 גרם שעועית מכילה רק כ-31 קלוריות. יש בה כמויות נמוכות של שומן, נתרן וכולסטרול, מה שהופך אותה לבריאה, מזינה ומאוד מומלצת! ניתן לאפות אותה, לבשל, להקפיץ, לאדות... ואם תוסיפו לצידה מנה בריאה, כמו למשל סלמון, תזכו בארוחה טעימה מלאת ערכים תזונתיים גבוהים!
כל היתרונות הבריאים הללו עשו לי חשק להכין איתה תוספת טעימה לארוחת הצהריים, אך לפני שנתחיל הנה כמה טיפים:
1. ניתן למצוא כמה סוגי שעועיות, כמו שעועית עדינה שלמה או חתוכה. לא משנה במה תבחרו, העיקר שלפני המתכון, אם בחרתם בטרייה, תבשלו אותה כמה דקות במים רותחים, או תפשירו לפני השימוש ותסננו ונקזו נוזלים לפני ההקפצה במחבת עם השמן.
2. החלטתי להוסיף במתכון שקדים פרוסים קלויים. כמובן שלא חייב, אפשר פשוט לפני ההגשה לפזר שומשום, ואפשר גם לוותר על השניים.
3. ניתן לשדרג את המתכון ולהוסיף: פטריות / עגבניות שרי / תירס / ברוקולי / כרובית / גזר / פסטה... ולאכול חם / בטמפרטורת החדר ואפילו קר.