השניצל המסורתי שכולנו מכירים מהילדות בדרך כלל מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן, מה שמוסיף לחזה העוף לא מעט קלוריות ושומנים. הגרסה המיוחדת במתכון שלפניכם אמנם לא מכילה פירורי לחם או שמן, אך היא לא נופלת בטעמה מהשניצל המסורתי. במקום פירורי לחם, מתכון השניצל מכיל שיבולת שועל שמסייעת לעיכול, עוזרת לווסת את רמות הסוכר בדם וגדושה בברזל שנחוץ להובלת תאי דם אדומים בגוף.
למתכונים נוספים מהבלוג "היפה והחיה"
רכיבים לשניצל בציפוי שיבולת שועל:
אופן הכנת שניצל בציפוי שיבולת שועל:
-
חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
ערבבו בצלחת עמוקה את הביצים עם מעט מלח. בצלחת עמוקה נפרדת ערבבו שיבולת שועל, אבקת שום, מלח ופלפל.
-
טבלו את חתיכות השניצל בביצים ולאחר מכן בצלחת עם תערובת שיבולת השועל והניחו אותן על התבנית המרופדת.
-
הכניסו את התבנית עם השניצלים לתנור ל-10 דקות, או עד ששיבולת השועל תשחים מעט והעוף יהיה מוכן (בדקו אם הוא מוכן על ידי נעיצת מזלג בשניצלים. אם הוא יחדור בקלות, השניצלים מוכנים).
מקור: נעמה שגיב