חזה עוף דקיק מהווה את המעטה המושלם לעטוף איתו מטעמים שונים – כמו במתכון שלפניכם של רולדת עוף עם ירקות. המתכון הזה יאפשר לכם להכין מנה ייחודית של "הכל כלול" עם ירקות נפלאים כמו שעועית ירוקה, כרוב, בטטה ועוד. כל אלו ימלאו גופכם בנוגדי חמצון שיילחמו בנזקים תאיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים ובסיבים תזונתיים שיתרמו לתחושת שובע וירידה במשקל. אז למה אתם מחכים? התחילו לגלגל!
למתכונים נוספים מהבלוג "היפה והחיה"
רכיבים לרולדה עם חזה עוף:
אופן הכנת הרולדה עם חזה עוף:
-
חממו תנור ל-°200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
לקערה גדולה, הכניסו את כל הירקות מלבד התרד, הוסיפו להם 1 כף שמן, תבלינים וערבבו היטב.
-
פזרו את הירקות על תבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 15 דקות.
-
הוציאו את הירקות מהתנור, הכניסו אותם לקערה ורפדו את התבנית בשתי ניירות אפייה (אחת מהן נועדה לגלגול).
-
הניחו את חתיכות החזה בצורת שתי וערב ככל האפשר, או כך שכל קצה חתיכה תעלה בחלקה על השנייה (בדיוק כמו דומינו שנפל) כך שיתקבל שטיח חזה עוף המוכן לגלגול.
-
הניחו את תערובת הירקות בקצה שקרוב אליכם, ובעזרת נייר האפייה גלגלו את חזה העוף ליצירת רולדה ארוכה.
-
פזרו מלח ופלפל על הרולדה, עטפו אותה בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 15 דקות.
-
לאחר מכן, הוציאו את הרולדה, חלצו אותה מנייר כסף, משחו אותה במעט שמן והכניסו לתנור למשך 10 דקות נוספות. לאחר שהיא תהיה מוכנה, הוציאו את הרולדה מהתנור, צננו מעט, חתכו לאורך והגישו.
מקור: נעמה שגיב