מנה מושלמת לארוחה קלה, בריאה ומזינה, המשלבת ירקות מוקפצים בווק עם נתחים דקים וצרובים של חזה עוף. המתכון קל ופשוט להכנה, פחות מ-10 דקות ותוכלו להתענג על ארוחה מלאה שילדים ומבוגרים אוהבים לאכול.
אופן הכנת המוקפץ:
-
חממו מחבת ווק על חום גבוה וצקו לתוכה 4 כפות שמן זית. הוסיפו את הבצל וערבבו מעט.
-
הוסיפו לווק את הירקות בסדר הבא וערבבו אחרי כל פעולת הוספה של הירק הבא אחריו: גזר, קישוא, פלפלים, תירס ולבסוף את הכרוב.
-
הקפיצו או ערבבו את הירקות בעזרת כפות כ-4-5 דקות. הוסיפו למחבת רוטב סויה, סוכר, מלח ופלפל. ערבבו שוב והעבירו את הירקות לקערה.
-
החזירו את הווק לכיריים, צקו לתוכו את יתרת השמן והוסיפו את רצועות חזה העוף.
-
הקפיצו או הניעו את רצועות העוף על הווק הלוהט לצריבת העוף בכל צדדיו במשך כ-3 דקות.
-
העבירו את רצועות העוף לקערת הירקות, ערבבו היטב והגישו חם.
טיפ השף:
* ניתן לשלב ירקות נוספים לבחירתכם כגון: שעועית ירוקה/צהובה, ברוקולי אפונה ועוד.
* הכנסת הירקות למוקפץ היא לפי מרקמם. לדוגמה גזר קשה יותר מפלפל לכן זמן הבישול שלו הוא מעט ארוך יותר, ויש להכניסו לפני הפלפלים.