אם אתם מעוניינים להגיש לילדיכם מנת פסטה בריאה וטעימה, הודות למתכון הבא תוכלו לעשות זאת בהצלחה. הצנון שעשיר בוויטמין C יסייע לכל המשפחה לשמור על רמת כולסטרול בריאה וכן יגביר את אספקת החמצן לזרם הדם.
אופן הכנת הפסטו:
-
להכנת הפסטו הכניסו למעבד מזון את כל רכיבי הפסטו, מלבד השמן. לאחר מספר ערבולים הוסיפו בהדרגה את השמן דרך פתח ההזנה, וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. טעמו את התערובות, הוסיפו תבלינים נוספים במידת הצורך והניחו בצד.
אופן הכנת הצנון הקלוי:
-
חממו את התנור מראש על 230 מעלות.
-
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, הניחו עלייה את הצנון ותבלו בשמן, פלפל ומלח. הכניסו את התבנית לתנור למשך 15-12 דקות, או עד שהצנון ישחים קלות. יש להפוך את הצנון בחלוף חצי מזמן האפייה.
-
בשלו את הפסטה בסיר מים רותחים, וכשהיא תהייה מוכנה סננו אותה ושמרו בצד כוס אחת של נוזל הבישול. לאחר מכן העבירו את הפסטה לקערה, הוסיפו את הצנון הקלוי וערבבו היטב. אם תערובת הפסטה תהייה יבשה תוכלו להוסיף את נוזל הבישול שנותר.
-
צקו את הפסטה לקערות הגשה, פזרו גבינת פרמז'ן, מלח ופלפל והגישו.
מקור: ליאת.א