על פיצה בריאה יצא לכם לשמוע? אם לא אז נסו את המתכון הנפלא לפיצה בריאה ומיוחדת עם ממרח פסטו מכרוב על (קייל) עם ירקות ומעט גבינה שישאיר לכם טעם של עוד בגרסה בריאה למאכל האהוב.
רכיבים לפיצה עם פסטו קייל:
אופן הכנת הפיצה עם פסטו קייל:
-
הניחו את הבצק על משטח עבודה, וכסו אותו במגבת למניעת התייבשות.
-
הפעילו מראש את התנור על מצב צלייה.
-
הניחו מחבת גדולה (לא פחות מקוטר של 25 ס"מ) על להבה בינונית-גבוהה, ושמנו אותה. הכניסו אליה את כרוב הקייל, 2 כפות מים ו-1 כפית סוכר, כסו עם מכסה ובשלו במשך 2 דקות.
-
לאחר מכן הניחו את הכרוב על נייר סופג, וייבשו היטב את הנוזלים. במקביל, נגבו את המחבת באמצעות נייר סופג.
-
הכניסו אל תוך מעבד מזון שקדים ושום, וערבלו עד שיהיו קצוצים דק. לאחר מכן, הוסיפו למעבד המזון את כרוב הקייל וערבלו עד שגם הוא יהיה קצוץ דק. הוסיפו 2 כפות שמן, והמשיכו לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. במידת הצורך יש להוסיף בין כף לכף וחצי מים.
-
הוסיפו גבינת פרמז'ן וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הניחו את אותה המחבת שבה השתמשתם על להבה בינונית-גבוהה ושמנו אותה עם כף שמן.
-
צרו מבצק הפיצה המוכן כדור, ורדדו אותו לעיגול בקוטר של 25 ס"מ.
-
הניחו את הבצק על המחבת והדקו היטב את הקצוות.
-
צקו את תערובת כרוב העל באופן שווה על בצק הפיצה, פזרו גבינת מוצרלה, ובשלו במשך 2 דקות, או עד שהחלק התחתון של הבצק ישחים.
-
העבירו בזהירות את הפיצה אל תבנית אפייה שמרופדת בנייר כסף, וצלו במשך 2 דקות או עד שהגבינה תימס.
-
חתכו את הפיצה למספר החתיכות הרצויות והגישו. תוכלו כמובן להוסיף עגבניות, פטריות או כל תוספת רצויה אחרת לפני או אחרי האפייה.
מקור: אביה.פ