הקינואה כבר מזמן אינה רק קטניה לתבשילים, כאשר במתכון הפיצה שלפניכם הקינואה משמשת כבסיס למאפה. הקינואה התפרסמה בכל העולם כאחד המזונות הבריאים ביותר, כשאחד מיתרונותיה של הקינואה הוא תכולת החלבונים הגבוהה שבה, התורמים לבניית השרירים. אתם מוזמנים ליהנות מיתרונותיה במתכון הבא!
אופן הכנת הפיצה קינואה:
-
ערבבו את הקינואה במים רותחים והוסיפו את חומץ התפוחים. לאחר מכן צננו ל 8-12 שעות.
-
חממו תבנית ריקה בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות.
-
סננו את הקינואה ושטפו אותה היטב.
-
הכניסו לבלנדר את הקינואה יחד עם כל המרכיבים - מלבד שמן הזית, רוטב הפיצה והגבינה הצהובה.
-
הוציאו בזהירות מהתנור את התבנית ושמנו אותה היטב.
-
הכניסו את הבלילה שיצרתם בצורה אחידה לתבנית ובחזרה לתנור לכ-7 דקות מכל צד.
-
לאחר האפייה, מרחו רוטב ופזרו גבינה על הפיצה, והחזירו לתנור עד להתכת הגבינה הצהובה.
מקור: רונית פיינברג