header

מתכון למרק בטטה עם נגיעות שמנת

מחפשים מרק מיוחד להתפנק איתו בימי החורף הקרים? קבלו מאיתנו מתכון למרק בטטה קל להכנה וטעים במיוחד שיחמם אתכם עם מיטב התבלינים שיסייעו לכם במניעת מחלות החורף.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק בטטה עם נגיעות שמנת מקור תמונה: simplyrecipes
רכיבים למרק בטטה:
חמאה - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני)
סלרי - 2 גבעולים (קצוצים)
כרישה - 1 (בינונית)
שום שן - 1 (קצוצה)
בטטה - 2-½1 קג' (קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות - כ-5 כוסות )
מים - 4 כוסות (או ציר ירקות)
אגוז מוסקט - ¼ כפית (טחון)
שמנת מתוקה - ¼ כוס
חלב - ¾ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת המרק בטטה:
  1. המיסו את החמאה בסיר גדול מעל חום בינוני.
  2. הוסיפו לסיר את הבצלים הקצוצים וטגנו כ-3-4 דקות.
  3. הוסיפו פנימה את הכרישה וערבבו כ-5 דקות נוספות עד להתרככות. הוסיפו את השום.
  4. הכניסו לסיר את הבטטה, אגוז מוסקט מקל קינמון ומים/ציר ירקות והגבירו את החום. הביאו לרתיחה לכ-20 דקות עד שהבטטה רכה.
  5. הסירו את מקל הקינמון ובעזרת בלנדר מוט או ממחה טחנו הכל יחד למרק סמיך.
  6. הוסיפו את השמנת והחלב למרק על חום בינוני, ופזרו מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מזגו מרק לקערית והוסיפו עוד נגיעה קטנה של שמנת מתוקה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.