מחפשים מרק מיוחד להתפנק איתו בימי החורף הקרים? קבלו מאיתנו מתכון למרק בטטה קל להכנה וטעים במיוחד שיחמם אתכם עם מיטב התבלינים שיסייעו לכם במניעת מחלות החורף.
אופן הכנת המרק בטטה:
-
המיסו את החמאה בסיר גדול מעל חום בינוני.
-
הוסיפו לסיר את הבצלים הקצוצים וטגנו כ-3-4 דקות.
-
הוסיפו פנימה את הכרישה וערבבו כ-5 דקות נוספות עד להתרככות. הוסיפו את השום.
-
הכניסו לסיר את הבטטה, אגוז מוסקט מקל קינמון ומים/ציר ירקות והגבירו את החום. הביאו לרתיחה לכ-20 דקות עד שהבטטה רכה.
-
הסירו את מקל הקינמון ובעזרת בלנדר מוט או ממחה טחנו הכל יחד למרק סמיך.
-
הוסיפו את השמנת והחלב למרק על חום בינוני, ופזרו מלח ופלפל לפי הטעם.
-
מזגו מרק לקערית והוסיפו עוד נגיעה קטנה של שמנת מתוקה והגישו.