בטטה היא ירק צבעוני ורב גוני שניתן להכין מגוון מטעמים, מלוחים וגם מתוקים. כדי ליהנות מאחת המנות הטעימות ביותר של בטטה, נסו את המתכון הבא לרביולי במילוי הירק האהוב שילדים ומבוגרים כאחד יאהבו.
אופן הכנת הרביולי בטטה:
-
חממו תנור ל- 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הניחו את הבטטה על תבנית האפייה, נעצו בה מזלג מספר פעמים והכניסו לאפייה של כ-40 דקות או עד להתרככות מלאה.
-
הוציאו את הבטטה מהתנור, קלפו והעבירו לקערה לצינון.
-
מעכו את הבטטה בקערה והוסיפו לה גבינת פרמז'ן, ¼ כפית מלח, קינמון ואגוז מוסקט.
-
ערבבו הכל יחד והניחו בצד.
-
רדדו את הבצק לעלה מלבני גדול וצרו שני חלקים שווים ואורכם ורוחבם.
-
בעזרת סכין/גלגלת חלקה/משוננת שרטטו ריבועים בגודל 8 ס"מ על 8 ס"מ על עלה 1 בלבד.
-
הניחו במרכזו של כל ריבוע 1 כף או יותר של מלית.
-
לאחר שכל הריבועים מוכנים עם מלית., טבלו את האצבע במעט מים ועיברו על 4 דפנות כל ריבוע בצק.
-
הניחו את עלה הבצק השני מעל לעלה עם המילוי, לחצו לסגירה וחתכו לריבועים.
-
הניחו לריבועי הרביולי להתייבש כ-5-10 דקות.
-
הרתיחו מים עם מלח בסיר בינוני, כאשר המים מבעבעים הכניסו פנימה את כמות הרביולי הרצויה.
-
בשלו את הרביולי עד שהוא יצוף, הוציאו לצלחת הגשה וצקו רוטב או תבלו בשמן זית ומלח.
טיפ השף:
ניתן לקרוץ עיגולים בעזרת קורצן רביולי עגול או כוס בגודל הרצוי.