header

מתכון לפירה לזניה צמחוני

אף על פי שמדובר במחית, הטעם של המנה הזו הוא משהו שהתינוק שלכם כנראה מעולם עוד לא נתקל בו, והוא מאוד מזכיר את מנת הלזניה הקלאסית שכולנו אוהבים. רסק העגבניות שבמנה יספק לתינוקכם ליקופן וויטמין C, ששניהם נוגדי חמצון חשובים, והמתכון מתאים לתינוקות בני 8 חודשים ומעלה שלא סובלים מאלרגיה לחיטה או מוצרי חלב.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפירה לזניה צמחוני מקור תמונה: loveandduckfat
רכיבים ללזניה:
בצל - ½ (חתוך לקוביות)
שמן זית - 1 כף
שן שום - 1 (קטנה או קמצוץ אבקת שום)
אורגנו - קמצוץ (יבש)
גזרים - 2 (קצוצים)
קישוא - 1 כוס (ו/או חציל, תרד, אפונה וכדומה, קצוץ)
רסק עגבניות - 2 כפות
פסטה - ½ כוס (כל צורה שתבחרו)
גבינת פרמז'ן - 1 כפית (מגורדת)
אופן הכנת הלזניה:
  1. זלפו את שמן הזית לתוך סיר קטן על אש בינונית, וטגנו בתוכו את הבצל עד שהוא מתרכך.
  2. הוסיפו שום ואורגנו וערבבו היטב.
  3. הוסיפו גזר, קישוא (או כל ירק אחר שבחרתם), רסק עגבניות וציר ירקות, ערבבו והביאו לרתיחה.
  4. הוסיפו את הפסטה, כסו את הסיר ובשלו למשך 10-15 דקות, עד שהגזר נהיה רך. תוכלו לבשל את הפסטה יתר על המידה ללא חשש, שכן תהפכו אותה לפירה בהמשך.
  5. ברגע שכל הירקות רכים, הסירו את הסיר מהאש וערבבו לתוכו גבינת ריקוטה וגבינת פרמז'ן.
  6. תנו לתערובת להתקרר ומעכו אותה לפירה עד שיתקבל מרקם חלק – הוסיפו ציר ירקות בהדרגה אם המנה סמיכה מדי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.