המתכון הבא הוא דרך נפלאה להוסיף את הגזר הלבן לתפריט המשפחתי שלכם ולבשל אותו בצורה שמזכירה מאוד מאכלי פסטה אהובים. הגזר הלבן עשיר בוויטמין C, אשלגן, מגנזיום, סידן, חלבון וסיבים תזונתיים.
אופן הכנת ה"פסטת" גזר לבן:
-
חממו תנור מראש ל-200° מעלות ובזמן הזה קלפו וחיתכו את הגזר הלבן לרצועות. יש המעדיפים שלא לאכול את ליבת הגזר אבל ניתן להוציא אותה ולהשתמש רק במעטפת.
-
הניחו את הגזר הלבן בתבנית אפייה גדולה שתוכל להכיל את כל הרצועות בשכבה אחת. פזרו מעל הרצועות את הטימין, המלח, הפלפל השחור, והוסיפו את המים ואת שמן הזית.
-
ערבבו קלות את תוכן התבנית ופזרו אותו מחדש באופן אחיד.
-
כסו את התבנית בנייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך חצי שעה, עד שהגזר הלבן מתרכך.
-
כשהגזר מוכן הוציאו את התבנית מהתנור, הוסיפו את היוגורט ובדקו האם יש צורך בתיבול נוסף.
-
לפני ההגשה יש לערבב את תוכן התבנית, לפזר את הגבינה הקשה מעל ולהגיש עם כמה עלי טימין לקישוט.
מקור: שלומית כהן