מתכון הבצק הבא מתאים לכל סוגי הפסטות, מפטוצ'יני נימוח ועד לרביולי ורדרד ממולא במגוון גבינות ומילויים שונים. אופן הכנת הבצק מתבצע בידיים, ממש כמו האימהות האיטלקיות בכפרים הציוריים של איטליה. אם מתחשק לכם לצאת לסיור קולינארי דמיוני שבסופו תוכלו לטעום פסטה אמיתית מעשה ידיכם, הכינו את המתכון הנהדר שלפניכם.
מקור תמונה:
oandoeats
אופן הכנת הבצק פסטה:
-
הניחו את כל הקמח והסולת יחד בערימה על משטח העבודה שלכם, וצרו גומחה במרכזה.
-
הכניסו למרכז את הביצים, החלמונים ורסק הסלק והחלו לערבב עד שהבצק נעשה מעט דביק וקשה.
-
בעזרת קלף או מרית קשיחה גרדו את שאריות הבצק ממשטח העבודה והמשיכו ללוש את הבצק עד שהוא נעשה מעט רך וגמיש, כ-10 דקות, בעזרת כרית כף היד. אם הבצק רך מדי הוסיפו מעט קמח ואם הוא נוקשה הוסיפו מים לפי הצורך.
-
הניחו לבצק לנוח במשך כ-10 דקות כאשר הוא מכוסה בשקית, ולאחר מכן חלקו את הבצק ל-6 חלקים שווים.
-
לושו מעט, כסו כל חלק והניחו לו לנוח עוד כ-30 דקות נוספות לפני הרידוד.
-
לאחר זמן ההמתנה, מעכו כדור אחד עם היד ורדדו בעזרת מכונת הפסטה לעובי הרצוי. חתכו לצורה אותה אתם מבקשים להכין, פזרו מעט קמח מעל הבצק החתוך והניחו לו להתייבש לפני השימוש או ההקפאה.
-
כדי לבשל את הפסטה יש להרתיח מים עם מלח בסיר גדול, ולאחר שהמים רותחים הכניסו את כמות מנת הפסטה הרצויה – כ-112 גרם לאדם כמנה עיקרית. בשלו במשך 5-7 דקות או עד רמת הרכות הרצויה.