header

מתכון לפסטה פטוצ'יני עם עלי סרפד

אין כמעט אדם שלא אוהב לאכול פסטה בצורות, בטעמים ובגוונים שונים, לכן אם אתם רוצים להפתיע ולהכין מנת פסטה בלתי נשכחת, אתם צריכים להיות יצירתיים... נסו את מתכון הפטוצ'יני סרפד שלפניכם; לא רק שהטעם שלו מיוחד, הוא גם מלא ביתרונות בריאותיים המסייעים לגופנו ועוזרים להורדת לחץ דם.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפסטה פטוצ'יני עם עלי סרפד מקור תמונה: pbs
רכיבים לפטוצ'יני:
עלי סרפד - כ-250 גרם
שמן זית - 1 כף
קמח לבן - ½1 כוס
סולת - ¾ כוס
אופן הכנת הפטוצ'יני:
  1. קחו רק את העלים מצמח הסרפד ללא הגבעולים, הכניסו אותם לתוך סיר עם מים רותחים ובשלו למשך כ-60 שניות. הסירו אותם במהירות והעבירו לקערה עם מים קרים, לעצירת הבישול. (שימרו את המים לבישול של הפטוצ'יני אם תרצו לבשל אותו בסיום העבודה).
  2. הכניסו את עלי הסרפד, שמן הזית וביצה אחת אל תוך קערת מעבד מזון והפעילו בפולסים עד להיווצרות מעין רסק עלים ירוק.
  3. הכינו ערימה על משטח העבודה שלכם מהקמח והסולת, ערבבו היטב וצרו תלולית.
  4. צרו גומה במרכז התלולית והכניסו לתוכה את הביצה השנייה ואת תערובת הסרפד ממעבד המזון. העבירו קמח מהחלק החיצוני של התלולית למרכזה והחלו ללוש לאט ובעדינות. הוסיפו עוד קמח מחוץ לתלולית כלפי פנים כל פעם ולושו עד להיווצרות בצק רך וגמיש. (אם הבצק יבש מדי הוסיפו מעט מים ואם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח).
  5. כסו את הבצק והניחו לו לנוח כ-30 דקות.
  6. לאחר מכן, חלקו את הבצק ל-4 חלקים, כסו 3 חלקים מהם ואת הרביעי החלו לרדד בעזרת מכונה לרידוד בצק פסטה או עם מערוך. חתכו את הבצק לפסים ארוכים בעובי אחיד לפי ראות עיניכם, קמחו מעט והניחו בצד. עשו כך עם 3 חתיכות הבצק הנותרות.
  7. המליחו את המים הרותחים בהם בישלתם את עלי הסרפד, והכניסו פנימה את רצועות הפטוצ'יני. בשלו כ-2-4 דקות, סננו והוציאו מהסיר.
  8. הכינו רוטב ובשלו את הפטוצ'יני בתוכו כ-3 דקות. העבירו לצלחת והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.