עוגה מתוקה היא תמיד הפתעה נחמדה שמעלה חיוך על פניהם של הסועדים – וכשמדובר בעוגה בריאה שאינה דורשת אפייה, ההפתעה גדלה בעשרות מונים. זהו קינוח נהדר ומקורי לימות הקיץ שעשיר בפירות יער ומכיל התפרצות של מתיקות בכל נגיסה.
אופן הכנת העוגת פירות יער:
-
הכניסו שקדים, תמרים, אבקת קקאו ופתיתי קוקוס למערבל המזון והפעילו אותו עד לגריסת כל המרכיבים. הוסיפו דבש וחמאת בוטנים והמשיכו לערבל.
-
הוציאו את הבלילה והכינו ממנה צורות כדוריות.
-
קחו מגש פיצה ושמנו אותו או הניחו עליו נייר אפייה. שימו על המגש את הבלילה שיצרתם והשתמשו במערוך או בידיים כדי לפזר אותה על התבנית.
-
הניחו את התבנית במקפיא למשך 10 דקות. לאחר מכן הוציאו אותה ושפכו את היוגורט על הבלילה.
-
צפו את העוגה שנוצרה בפירות יער בנדיבות ועצבו אותם כרצונכם. הניחו במקרר עד להגשה.
מקור: ענת הלוי