בטטה רכה וממולאת בגבינת פטה, זיתים ועגבניות מיובשות, שתגרום לכם להרגיש ממש בטיילת במיקונוס.
רכיבים לבטטה בסגנון יווני:
אופן הכנת הבטטה בסגנון יווני:
-
חממו תנור ל-200° מעלות, חוררו את קליפת הבטטה במזלג והכניסו אותה לתנור למשך כ-50 דקות עד שעה, או עד שתתרכך.
-
בזמן אפיית תפוח האדמה, ערבבו בקערה את הגבינה, העגבניות, הזיתים הפטרוזיליה והתבלינים.
-
לאחר שהתרככה, הוציאו את הבטטה מהתנור והמתינו שתתקרר מעט. חתכו פתח לאורכה של הבטטה, הכניסו אליה את תערובת הגבינה וסגרו עליה את הבטטה כדי שהגבינה תימס.
-
להגשה, זלפו את שמן הזית.
מקור: רבקה גרוס